Rondvaarten van Gent naar Terneuzen en omgekeerd

Vanaf 9 februari 2019 biedt North Sea Port nieuwe gratis rondvaarten aan van Gent tot in Terneuzen en omgekeerd. Inschrijven is wel verplicht.

Bijna elke zaterdag het hele jaar

North Sea Port biedt al heel wat jaren op zaterdag gratis rondvaarten in Gent aan. De rondvaarten worden vanaf 9 februari 2019 uitgebreid en gaan over de landsgrens heen, tussen Gent en Terneuzen. De rondvaarten vinden telkens plaats op zaterdag, bijna het hele jaar door. Als fusiehaven wil North Sea Port bezoekers het grensoverschrijdende havengebied laten zien. De haven vanaf het water zien is immers een unieke ervaring.

Met het jacht heen en met de bus terug

Passagiers schepen om 10 uur in Gent in op het jacht ‘Jacob van Artevelde’ en varen ongeveer 2,5 uur op het kanaal tot in Terneuzen. Met een bus worden de passagiers terug gebracht naar het startpunt, het Bezoekerscentrum North Sea Port, Rigakaai. De totale trip neemt ongeveer 3,5 uur in beslag.

Omgekeerd vertrekt het jacht om 13.30 uur in Terneuzen aan de Beurtvaartkade. Circa 2,5 uur later arriveren de passagiers in Gent aan de Rigakaai. Vervolgens gaat de bus weer terug naar Terneuzen die rond 17 uur arriveert.

Over de grens varen

Passagiers beleven de haven vanaf het water en van binnenuit. Een gids geeft tijdens de rondvaart uitleg over de grensoverschrijdende haven, over het belang van de haven en welke bedrijven er actief zijn. Ook komt u meer te weten over schepen die u onderweg tegen komt en over de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. En uiteraard wordt er op het 32-kilometer lange Kanaal Gent-Terneuzen over de grens tussen België en Nederland gevaren.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.northseaport.com