Royal IHC heeft 50% belang in Rotterdam Offshore Group

Royal IHC heeft 50% van de aandelen van Rotterdam Offshore Group (ROG) verworven. Met deze overname versterkt IHC haar mogelijkheden voor conversies en scheepsreparaties door de toevoeging van een speciale faciliteit in Rotterdam, met open toegang tot de zee.

ROG heeft een goede reputatie in de wereldwijde maritieme en offshore‐industrie voor kade en on‐site diensten. ROG is gevestigd in Rotterdam en beschikt over kadefaciliteiten voor schepen tot 300 meter, kraancapaciteit, een grote werf en een volledig uitgeruste werkplaats. ROG heeft herhaaldelijk conversies, scheepsreparaties en (de‐)mobilisatieprojecten voor de grootste spelers in de maritieme industrie gefaciliteerd.

IHC heeft een sterk track record in het ontwerpen en bouwen van schepen en equipment voor de bagger‐, mijnbouw‐ en offshoremarkten, en in grote renovaties en reparatieprojecten over de hele wereld. Door de krachten te bundelen en gebruik te maken van de faciliteiten van ROG kan IHC haar diensten op het gebied van complexe renovaties en conversies uitbreiden. Tegelijkertijd biedt het partnerschap ROG toegang tot de engineering‐ en fabricagemogelijkheden en equipment van IHC.

“IHC richt zich op lange‐termijn relaties met onze klanten. De overname vergroot de mogelijkheden om onze klanten in Europa beter te bedienen.” zegt Diederik van Rijn, Executive Director IHC Services . “Vooral in de huidige markt zien we kansen om conversies van bestaande schepen, die momenteel stilliggen, beter te faciliteren. Ook willen we onze klanten een aantrekkelijk alternatief bieden voor reparatie en onderhoud en (de‐)mobilisatie in de regio Rotterdam.”

Martin van Leest, Managing Director ROG, voegt eraan toe: “We zijn enthousiast dat IHC onze nieuwe partner is. We hebben in de afgelopen jaren al aanzienlijke groei ervaren. Het partnerschap stelt ons in staat om meer complexe projecten aan te gaan. Samen met IHC kunnen we geïntegreerde oplossingen leveren met alle competenties in‐house. Onze drive en flexibiliteit tijdens het uitvoeren van projecten zal zeker door onze klanten worden erkend.”