Royal IHC laat sleephopperzuiger MAHURY succesvol te water

Royal IHC heeft op 14 augustus 2015 met succes de 1.840m3 tweeschroevige sleephopperzuiger MAHURY te water gelaten op de partnerwerf MTG Dolphin Shipyard in Varna, Bulgarije. Managing Director C.J. van de Graaf Jr, van Baggerbedrijf de Boer – Dutch Dredging waarvoor het schip gebouwd is, was aanwezig tijdens de tewaterlating.

De nieuwe sleephopperzuiger is het vierde door IHC gebouwde schip voor Dutch Dredging. Eerder opgeleverde schepen zijn de ALBATROS, LESSE en AMAZONE. De MAHURY is een geüpgrade versie van de ALBATROS die in 2013 geleverd is. In het ontwerp van het nieuwe schip zijn twee baggermerken opgenomen. Dat maakt het mogelijk dat het schip binnen de regelgeving op verschillende afstanden van de kust kan opereren. Het eerste baggermerk is voor werkzaamheden binnen 15 mijl en het tweede voor werkzaamheden binnen 8 mijl van de kust.

De positieve ervaringen met de ALBATROS en IHC’s hoge kwaliteitsstandaard en leveringsprestaties hebben er toe bijgedragen dat Dutch Dredging opnieuw in een IHC schip heeft geïnvesteerd. Dit project zal de goede relatie tussen de twee bedrijven en MTG Dolphin Shipyard verder versterken.

“Dutch Dredging wilde een efficiënt en veelzijdig baggerschip met een hoge mate van productiviteit en de MAHURY zal hiermee een uitstekende aanvulling zijn op de bestaande vloot van door IHC gebouwde schepen,” zegt André Kik, Product Director bij IHC. “De relatie tussen onze twee bedrijven is gebaseerd op een hoge mate van vertrouwen en samenwerking, en we zijn er trots op om als één team met Dutch Dredging samen te kunnen werken.”

De aflevering van de MAHURY staat volgens planning op 31 december 2015, tien weken voor de overeengekomen datum.

Aanvullende informatie:
Lengte  ca. 75m
Breedte  13.4m
Holte 4.1m
Diepgang bagger merk I, binnen 15 mijl van de kust ca. 3.48m
Diepgang bagger merk II, binnen 8 mijl van de kust ca. 3.80m
Hopper capaciteit op het hoogste overflow niveau ca. 1,840m3
Binnen diameter van sleeppijp 600mm
Bagger diepte 30m
Totaal geïnstalleerd vermogen ca. 2,440kW
Snelheid ca. 9.3knots
Accommodatie 9 personen

Meer… Royal IHC