Royal IHC tekent contract met Shanghai Salvage

  • buitenland

Royal IHC heeft een contract getekend met Shanghai Salvage voor de levering van een geïntegreerd 550t Reel lay systeem. Dit is het eerste Reel lay systeem op de Chinese markt en het wordt een van de grootste en meest geavanceerde Reel lay systemen in de wereld.

Het pijpenlegsysteem, dat niet alleen zogenaamde rigid pijp maar ook flexibele pijp kan leggen, zal geïnstalleerd worden op het nieuwe offshore constructie schip van Shanghai Salvage.

IHC Engineering Business, onderdeel van Royal IHC, leidt dit prestigieuze project. Het Engelse bedrijf is, naast het ontwerp en de engineering, ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Hiervoor werkt het in nauw samen met zusterbedrijven en strategische partners in zowel Europa als in China. Het systeem wordt in Q1 2020 geïnstalleerd op het nieuwbouw schip van Shanghai Salvage.

Dave van der Heyde, CEO van Royal IHC: “We zijn trots dat Shanghai Salvage ons gekozen heeft als partner voor dit innovatieve Reel lay systeem. IHC is al 30 jaar actief op de Chinese markt met de levering van baggerschepen, bagger equipment en verschillende offshore systemen zoals pijpenlegsystemen en AHC deep water lowering systemen. Dit nieuwe contract met Shanghai Salvage versterkt onze positie op deze belangrijke markt voor IHC.”

Lees meer over Royal IHC

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten