Samenwerking Systomatic en Van Veenendaal

Systomatic en Van Veenendaal zijn een strategische alliantie aangegaan voor de lange termijn. Systomatic is een vooraanstaand leverancier van mechanische industriële componenten voor met name de machine & apparatenbouw en Van Veenendaal legt zich toe op de verkoop van mechanische componenten voor hoofdzakelijk de elektrotechnische industrie en de machine- en apparatenbouw.

Van Veenendaal is al ruim 40 jaar een begrip in de markt en Systomatic al ruim 50 jaar. De productpakketten van de beide ondernemingen zijn volledig complementair aan elkaar. Stefan van der Beek, directeur van Systomatic en Van Veenendaal en dagelijks bestuurder van beide bedrijven: “Vorig jaar heeft er een directiewisseling en aandelentransactie plaatsgevonden in onze organisatie. Gertjan van Veenendaal en ikzelf zijn sindsdien de huidige eigenaren. De hierboven genoemde ondernemingen zijn geconsolideerd met als doel om verdere schaalvergroting in de toekomst te kunnen realiseren, het productenpakket verder te verbreden en cross-selling mogelijk te maken”. Systomatic en Van Veenendaal hebben inmiddels beiden hun intrek genomen in hetzelfde pand aan Meer en Duin 295(A) te Lisse. Momenteel wordt achter de schermen hard gewerkt aan de implementatie van een gezamenlijk SAP-systeem. Als alles conform planning verloopt dan is Van Veenendaal medio dit jaar over op SAP en Systomatic eind dit jaar.

Van der Beek: “Het streven is om gezamenlijk een one-stop-shopping concept neer te zetten, door onze krachten te bundelen en onze productpakketten digitaal onder te brengen in één portal. Betrokkenheid bij onze klanten, flexibiliteit en werken met innovatieve leveranciers is en blijft bij onze organisaties hoog in het vaandel staan. Ondanks alle vernieuwingen blijven we ook dit jaar onze klanten adviseren en ondersteuning bieden bij technische vraagstukken. Het gezamenlijke assortiment van bovengenoemde ondernemingen omvat circa 30.000 componenten op het gebied van bedienen, bekabelen, bevestigen, beschermen, aandrijven, opspannen,  gereedschappen en machines.

Lees verder…Systomatic