Samenwerking voor de levering van efficiënte waterturbines

Elektrische system integrator Bakker Sliedrecht en waterturbinefabrikant Water2Energy hebben een samenwerkingsverband voor de levering van de zeer efficiënte waterturbines ondertekend. Deze waterturbines hebben aanzienlijk hogere opbrengst dan traditionele waterturbines.

Verticale waterturbines met een hoge opbrengst
De door Water2Energy ontworpen verticale waterturbine is 30 tot 50% efficiënter dan traditionele waterturbines. De verticale waterturbine realiseert dit resultaat door de schoepen continu aan te passen aan de stroom van het water. Op deze manier ontvangen de schoepen altijd de maximale kracht van het stromende water. Bovendien wordt deze hoge opbrengst versterkt door de configuratie van tandwielkasten en generatoren die Bakker Sliedrecht heeft bedacht om mechanische energie om te zetten naar elektrische energie. Bakker Sliedrecht heeft ook een slim systeem ontwikkeld om elektriciteit te voeden aan het net.

Veilig voor aquatisch leven en eco systemen
De verticale waterturbine is bewezen veilig voor aquatisch leven en eco systemen. Vissen zwemmen veilig door de turbine dankzij de open structuur. Tijdens een test voor Pro-Tide in 2015 is aangetoond dat de visschade van de verticale waterturbine onder de 1% is. Dit is aanzienlijk lager dan de 20% visschade die traditionele waterturbines realiseren.