Tewaterlating van TSHD GHASHA bij Royal IHC

Sleephopperzuiger GHASHA van NMDC te water gelaten bij IHC

Afgelopen woensdag 19 februari, is de sleephopperzuiger ‘GHASHA’ van National Marine Dredging Company (NMDC) succesvol te water gelaten bij Royal IHC. De ceremonie was op de werf van IHC in Kinderdijk. De GHASHA is gebaseerd op het succes van de 6,000m³ sleephopperzuiger ARZANA, opgeleverd door IHC in 2018.

tijdens de te waterlating van de NMDC Ghasha bij Royal IHC
Tewaterlating van TSHD GHASHA bij Royal IHC
Tijdens de tewaterlating van de GHASHA bij Royal IHC.

De nieuwe sleephopperzuiger wordt geleverd met verschillende innovaties waaronder een vergrootte capaciteit van 8,000m³ en een baggerdiepte van 45 meter. Het geavanceerde ontwerp van de GHASHA is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen IHC en NMDC en maakt het mogelijk om zowel te werken in ondiepe wateren als op grote baggerdiepten en combineert een hoge wendbaarheid met het werken bij hoge temperaturen.

Daarnaast levert IHC de eerste hopper simulator in het Midden-Oosten. Deze simulator maakt het NMDC mogelijk haar baggerwerkzaamheden uit te breiden en te versterken.

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC: “Onze samenwerking met NMDC heeft wederom bewezen succesvol te zijn en we zijn verheugd meer waarde toe te voegen aan hun geavanceerde vloot. De geïntegreerde aanpak van IHC voor het ontwerpen van schepen, stelt NMDC in staat concurrerender te zijn in een bredere range aan projecten.”