Speurneuzen gezocht op Maasvlaktestrand in Herfstvakantie

Tijdens de Herfstvakantie zijn er verschillende excursies en activiteiten te doen in en rondom Futureland op de Maasvlakte. Met de FutureLand Express kan het hele gezin naar het Maasvlaktestrand op expeditie met fossielspeurder Walter Langendoen. De bezoekers ontdekken welke dieren in de haven leven en welke bedrijven er zijn. 

Fossielenjager Walter Langendoen zoekt op het Maasvlaktestrand met kinderen naar fossielen.
Foto: Jiri Buller

Daarnaast worden tijdens de herfstvakantie nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Waar alles groot, groter, grootst is zijn er genoeg natuurkundige principes die je het beste ontdekt door ze zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Speciaal voor kinderen zijn er workshops georganiseerd en is er een gratis kinderquiz.

Tekenen en schilderen – ‘Maasvlakte 2’ met kunstdocente
Zaterdag 20 oktober verzorgt kunstdocente Joanna Smolarz een bijzondere workshop. Onder het thema ‘Maasvlakte 2’ gaan deelnemers aan het werk met acryl, olie, potlood of pastel. Iedereen, van vergevorderd amateurschilder tot absolute beginneling, kan deze middag aan de slag met de onuitputtelijke bron van inspiratie die Maasvlakte 2 biedt.

Tentoonstelling Nieuwe Waterweg – Van diep naar dieper
In maart is het officiële startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineen geslagen zodat ook zeeschepen met een diepgang van 15 meter de Botlekhaven kunnen bereiken. Hierdoor kan tot 50% meer lading worden vervoerd. Dit is goed voor de concurrentiepositie van Rotterdam. Het project omvat de verdieping van de Botlek en – over een traject van 25 kilometer – de verdieping van de Nieuwe Waterweg, Het Scheur en de Nieuwe Maas. Bezoekers van FutureLand komen alles te weten over dit omvangrijke project in de tentoonstelling ‘Van diep naar dieper’. Middenin de haven ervaren zij aan den lijve wat erbij komt kijken wanneer 5 miljoen kuub baggerspecie vrijkomt bij de grootschalige verdieping. Pas op voor natte voeten!

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Van 1 mei tot 1 oktober 2018 en in de herfstvakantie is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het hele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Ga voor meer informatie naar www.futureland.nl.