Spliethoff kiest Wereldwijde Connectivity Solution van Radio Holland

Radio Holland Netherlands en Spliethoff’s Bevrachtingskantoor hebben een contract getekend voor de levering van een complete ‘connectivity solution’ via het wereldwijde VSAT netwerk van Radio Holland. De totaaloplossing die Radio Holland levert bestaat uit de hardware, de installatie daarvan, de airtime en het onderhoud van de hardware.

Radio Holland Netherlands en Spliethoff’s Bevrachtingskantoor hebben een contract getekend voor de levering van een complete ‘connectivity solution’ via het wereldwijde VSAT netwerk van Radio Holland. De totaaloplossing die Radio Holland levert bestaat uit de hardware, de installatie daarvan, de airtime en het onderhoud van de hardware.
Het driejarige contract beslaat in eerste instantie 16 (met een te verwachten groei naar zo’n 50) VSAT Ku-band installaties op de Spliethoff vloot. Deze installaties zijn geschikt voor het gebruik van het wereldwijde VSAT Ku-band netwerk van Radio Holland. De Spliethoff schepen zullen gebruik maken van ‘automatic beam switching’, zo kan zonder menselijke tussenkomst gewisseld worden tussen de verschillende beams en satellieten. Dit zogeheten global roaming en automatic beam switching is een belangrijke eigenschap van het maritieme VSAT netwerk van Radio Holland. Spliethoff schepen die van de ene kant naar de andere kant van de wereld varen kunnen hun voordeel doen met deze eigenschap. Het biedt schepen de mogelijkheid om te schakelen tussen individuele beams op dezelfde of verschillende satellieten om bereik en verbinding te behouden.

“Na een zorgvuldig selectieproces hebben we voor Radio Holland gekozen. De oplossing die Radio Holland biedt past bij onze eisen. Het voorziet in de zeer gewenste internet toegang voor onze bemanning en sluit aan bij onze zakelijke behoefte om de communicatie sneller te laten verlopen (zonder te hoeven wachtten op de e-mail uitwisseling een paar keer per dag), daarnaast geeft het de kapiteins toegang tot relevante on-line informatie, zoals haven- en ladinggegevens. Het geeft tevens onze scheepssupport engineers de mogelijkheid om op afstand ondersteuning te bieden door direct te spreken via de PC’s.” licht Peter Van de Venne, Directeur IT van Spliethoff toe.

Paul Smulders, Algemeen Directeur van Radio Holland Netherlands vult aan: “Radio Holland kan Spliethoff een wereldwijd netwerk voor Ku-band satelliet communicatie bieden. Daarnaast hebben we een unieke 24/7 VSAT support desk die de satellietverbindingen proactief in de gaten houdt en we voorzien in lokale ondersteuning over de hele wereld via onze 60 vestigingen. De oplossing die Radio Holland Spliethoff levert past feilloos in de Radio Holland strategie om klanten volledige connectivity ’pakketten’ aan te bieden. Door de beste soort hardware te combineren met optimale communicatie oplossingen en wereldwijde ondersteuning, komen we tot de hoogste kwaliteit van service tegen de laagste operatieve kosten. Spliethoff is al vele jaren een gewaarde klant en we hechten eraan dat zij er voor hebben gekozen om verder te werken met ons, niet alleen voor wat betreft de hardware maar ook voor connectivity solutions.’
Voornaamste internationale scheepvaartroutes

Radio Holland is een aanbieder van complete Connectivity Solutions. Naast VSAT, levert Radio Holland ook Inmarsat, Iridium en Thuraya satelliet communicatie oplossingen aan. De VSAT oplossing van Radio Holland voorziet in een betrouwbare, kosten efficiënte, always-on breedband communicatie oplossing voor de maritieme industrie. Radio Holland beslaat de voornaamste internationale scheepvaartroutes en levert service van kwaliteit. De beschikbare service levels starten bij 128/128Kbps shared en lopen op tot 12Mbps dedicated connection.

Over Radio Holland Group
Radio Holland Group is een toonaangevend systeemhuis, gespecialiseerd in levering, installatie, integratie en service van maritieme elektronica, daarnaast staat Radio Holland ook bekend als airtime connectivity provider. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 1000 werknemers, verspreid over meer dan 60 eigen vestigingen langs de internationale scheepvaartroutes. Radio Holland is onderdeel van Imtech Marine B.V., een leidende groep van bedrijven op de wereldwijde maritieme markt, werkend als een full-service provider en system integrator van op maat gemaakte, innovatieve technologische oplossingen die het gehele schip beslaan.
Radio Holland Group vertegenwoordigt een scala aan internationaal gerenommeerde fabrikanten en voegt voortdurend elektronische en functionele innovaties in communicatie, navigatie- en automatiseringsapparatuur toe aan haar portfolio. Radio Holland staat bekend om haar 24-uurs service ter plekke. Wereldwijd maken vele scheepseigenaren gebruik van de Radio Holland diensten om apparatuur aan boord te onderhouden en te repareren. Radio Holland heeft veel klanten in de internationale scheepvaartmarkt; grote handelsvaart, offshore, visserij-, kust- en binnenvaart, maar ook baggerschepen, survey- en onderzoeksvaartuigen en megajachten. Radio Holland geniet een wereldwijde reputatie als specialist in maritieme elektronica. Uniek is de wereldwijde ISO: 9001 certificatie, verstrekt door Lloyds, een benadrukking van Radio Holland’s focus op het te allen tijde leveren van kwaliteit. Meer informatie is te vinden op: www.radiohollandgroup.com.

Over Spliethoff
De in Amsterdam gestationeerde Spliethoff Group is de grootste scheepseigenaar van Nederland en het moederbedrijf van de zusterbedrijven BigLift Shipping, Sevenstar, Wijnne & Barends en Transfennica. Bevrachtingskantoor Spliethoff BV is opgericht in 1921 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd binnen de markt als een betrouwbare, vindingrijke en toegewijde vervoerspartner met een berg aan ervaring.
De Spliethoff Group heeft een leidende rol binnen de wereldwijde transport markt voor houtproducten, projecten, super heavy lift, algemene vracht en jachten. Het bedrijf is eigenaar en heeft een grote, moderne vloot van meer dan 100 multi-purpose, heavy-lift en ro-ro schepen die variëren in formaat van 2,100 tot 21,000 ton. De meeste van deze schepen hebben de 1A Super Ice Class en allen varen onder de Nederlandse vlag. De Spliethoff vloot wordt voortdurend vernieuwd om er zeker van te zijn dat haar klanten toegang hebben tot de meest recente technologie op scheepvaartgebied. Sinds januari 2009 zijn er maar liefst 10 schepen toegevoegd aan de vloot, met een verwachting van een verdere 15 schepen in 2011.
Het getrainde personeel is toegewijd om de hoge standaard te onderhouden op het wereldwijde netwerk van kantoren, aan boord van schepen en in de havens. Hun expertise biedt klanten diensten van kwaliteit variërend van optimale laadplannen tot supervisie ter plekke bij complexe laadoperaties.

Bron: Radio Holland, 29-11-2010;