Spoedcursus nieuwe maakindustrie tijdens Industry Day

3D printers, Internet of Things, robotisering en nieuwe materialen; in hoog tempo verandert de maakindustrie. Tijdens Industry Day op 9 juni in de Onderzeebootloods en het Innovation Dock op RDM Rotterdam wordt ingegaan op hoe we slim kunnen anticiperen op deze ontwikkelingen. Met keynotes, workshops en inspiratiesessies krijgen bezoekers een spoedcursus nieuwe maakindustrie.

Wat kun je met deze nieuwe technologieën? Wat is de impact ervan op de samenleving? En wat is de creatieve toepassing ervan? Hoe kunnen we ook in de 21e eeuw een koers varen waarmee we hoofd kunnen bieden aan de vele uitdagingen die ons te wachten staan? En hoe gaan we binnen ons werkveld zelf met innovatie aan de slag?

Het ochtendprogramma bestaat uit keynotes waarin vooruitstrevende ontwerpers, ondernemers, wetenschappers en kunstenaars in gaan op deze onderwerpen en hoe zij tegen de toekomst kijken, waaronder Ranmarine bekend van de Waste Sharks. In de haven van Rotterdam zijn vier Waste Sharks actief: aqua drones die zwerfvuil ‘opslurpen’. Ze verzamelen autonoom zo’n 500 kilo afval per keer. Dat afval levert de drone af voor verdere verwerking. Ook Wietse van der Werf van Sea Ranger Service is aanwezig om de bezoekers te inspireren. Wietse richtte Wildlife Air Service op om met vliegtuigen en drones illegale visserij te verzamelen. Nu werkt hij aan het Dry Dock, een circulaire scheepswerf in de Rotterdamse haven en de Sea Ranger Service. In het project worden werkloze Rotterdamse jongeren door marine veteranen opgeleid tot Sea Rangers en gaan op zee beschermde gebieden beheren. Het middagprogramma bestaat uit workshops, demonstraties en inspiratiesessies waarin bezoekers zelf aan de slag gaan.

FUTURE FLUX is een meerdaags festival voor nieuwsgierige mensen en een platform voor nieuwe ontwikkelingen in techniek, kunst en innovatie. Het evenement past daarmee bij Rotterdam als stad waar de ruimte is om ideeën niet alleen te ontwikkelen, maar ook te testen en uit te voeren. Dat je de wereld kunt veranderen door dingen te maken is daarbij het uitgangspunt. Kijk voor het hele programma op www.futurefluxfestival.nl