Ss Rotterdam komt pas in 2004 naar thuishaven

Rotterdam – Het cruiseschip ss Rotterdam komt niet voor het eind van dit jaar naar Rotterdam. Het schip moet voor het naar Rotterdam wordt gesleept eerst in dok en de nieuwe eigenaar RDM wil van die gelegenheid gebruikmaken gelijktijdig een groot aantal noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren. RDM denkt bovendien dat die werkzaamheden in het Caribisch-gebied goedkoper kunnen worden uitgevoerd.


Een team technische specialisten is inmiddels in de haven van Freeport op de Bahama’s aan boord van de Rotterdam gegaan. Het team moet binnen enkele weken rapporteren welke werkzaamheden moeten en kunnen worden uitgevoerd, voordat het schip in Rotterdam wordt omgebouwd tot uitgaanscentrum. ,,De omgeving van de Bahama’s staat bekend als een lage-lonengebied,” zegt RDM’s projectleider P. Hesp. ,,We onderzoeken nu of we daar bij een werf terecht kunnen.”


Voor de oversteek naar Rotterdam moet het onderwaterdeel van het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn wordt dichtgemaakt omdat de eigen motoren niet meer zullen worden gebruikt. Daarvoor moet het schip in dok. ,,Als het schip dat toch droog staat, dan is het wel zo efficiënt om tegelijk alle werkzaamheden aan de onderwaterkant uit te voeren,” licht Hesp toe.


 

Bron: Rotterdams Dagblad, 23-06-2003;