SS Rotterdam wellicht alsnog naar Rotterdam

Rotterdam – Er komt een ‘reddingsactie’ om het cruiseschip ss Rotterdam alsnog naar Rotterdam te halen. Naast een publieksactie komt de gemeenteraad van Rotterdam in actie nu het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat niet kan worden tegemoetgekomen aan de wensen van het consortium dat ijvert voor de komst van het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. De coalitiepartijen in de raad willen donderdag in een spoeddebat het college dwingen tot nieuwe gesprekken met projectontwikkelaars die nu de komst van de Rotterdam blokkeren.


Volgens betrokkenen is projectontwikkelaar ING Vastgoed de kwade genius. De bank/ontwikkelaar start binnenkort met de bouw van het kantoor- en woongebouw Montevideo op de zuidzijde van de Wilhelminapier aan de Rijnhaven. Dat is ook de voorkeursplek van het consortium om de Rotterdam af te meren. In het consortium neemt ook ING’s concurrent Fortis-bank deel.


De publieksactie, bedoeld om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen om de komst van de Rotterdam te ondersteunen, wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Stoomschip Rotterdam.


Zie ook: Stichting Behoud Stoomschip Rotterdam

Bron: Rotterdams Dagblad, 08-02-2003;