Start Heineken Race of the Classics

16e editie van Heineken Race of the Classics gaat op 19 april van start.


De Heineken Race of the Classics wordt dit jaar voor de 16de  maal georganiseerd van 19 t/m 25 april. Ruim 400 studenten zullen, op ongeveer 20 Oudhollandse Klassieke zeilschepen, strijden om de felbegeerde Heineken Challenge Cup. Er zal op maandag 19 april gestart worden vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Na een stop te Oostende, zal de oversteek naar Ramsgate, Engeland, plaatsvinden. Op 25 april vindt de finish plaats in de haven van Amsterdam, bij de Oostelijke Handelskade (ter hoogte van de Amsterdam Passengers Terminal). Hier zal de vloot binnen gehaald worden. Aansluitend is er een spetterend eindfeest; de Port Side Party. Tijdens dit feest zal de Heineken Challenge Cup uitgereikt worden aan het winnende team. De teams bestaan voornamelijk uit ouderejaars studenten, afkomstig van verschillende management opleidingen uit Nederland en het buitenland.


Wederom zal de start plaatsvinden in de grootste havenstad ter wereld. Deze start zal georganiseerd worden in samenwerking met Stichting Veerhaven Rotterdam. Op zondag 18 en maandag 19 april zijn de zeilschepen te bezichtigen in de Veerhaven. Hier zijn onder andere voormalige haringloggers, schoeners, een barkentijn en een brigantijn te bewonderen. Deze locatie laat het klassieke karakter van de deelnemende schepen zeer goed tot zijn recht komen.


De doelstellingen van de Race of the Classics zijn het bevorderen van (internationale) contacten tussen studenten van verschillende financiële en/ of management opleidingen in binnen- en buitenland en het bevorderen van de contacten met het bedrijfsleven.

Bron: Heineken Race of the Classics 2004, 19-04-2004;