Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Startsein voor bouw grootste drijvende zonnepark van Europa in Tynaarlo

Woensdag 22 mei is het startsein gegeven voor de bouw van het grootste drijvende zonnepark van Europa op de zandwinplas van Roelofs in Tynaarlo. Wethouders Oetra Gopal en René Kraaijenbrink van gemeente Tynaarlo, Gerard Hoiting van Roelofs Zandwinning en Roland Pechtold van GroenLeven lieten gezamenlijk de eerste zonneboot te water gaan.
Het drijvende zonnepark is 6 hectare groot, bestaat uit 23.000 zonnepanelen en heeft een vermogen van 8,4 MW. Genoeg groene stroom voor zo’n 2.300 huishoudens. Daarmee is het op dit moment het grootste drijvende zonnepark van Europa.

eerste zonneboot tynaarlo grootste zonnepark Europa foto Groenleven pb
Eerste zonneboot in Tynaarlo, het grootste drijvende zonnepark van Europa. Foto, Groenleven.

In totaal werkt een team van 25 mensen aan de bouw van het zonnepark. De verwachting is dat de werkzaamheden eind augustus worden afgerond.

Wethouders René Kraaijenbrink en Oetra Gopal over het drijvende zonnepark: “Wij zijn trots dat het grootste drijvende zonnepark Europa hier in onze gemeente wordt gerealiseerd. Alle stappen op weg in de energietransitie helpen en het is goed om te zien dat niet alleen overheden, maar ook bedrijven én inwoners bezig zijn met een duurzame toekomst. Er wordt hard gewerkt om de duurzame ambities te realiseren. Het is een grote opgave, maar samen komen we er.”

Eerste zonneboot in Tynaarlo, het grootste drijvende zonnepark van Europa. Foto, Groenleven.