STC-docent Rotterdamse leraar van het jaar

  • binnenland

STCLeraarvanhetJaar

Frank Waszink, MBO-docent van het Scheepvaart en Transport College, is gisteren verkozen tot Rotterdamse leraar van het jaar. Hij ontving de prijs uit handen van onderwijswethouder Hugo de Jonge. De verkiezing Leraar van het jaar is een initiatief van de gemeente Rotterdam en vindt plaats tijdens de Internationale dag van de Leraar.

Een goede leraar leert je meer dan een vak alleen. Hij of zij geeft zelfvertrouwen en helpt jonge mensen op weg naar een succesvolle toekomst. Om het belang van een goede leraar nog eens te onderstrepen, vond dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van Rotterdamse leraar van het jaar plaats. Frank Waszink (32) is sinds 2012 als docent bij het Scheepvaart en Transport College (onderdeel van de STC-Group) aan de slag gegaan. Hij verzorgt diverse nautische praktijkvakken voor MBO’ers die bij het STC een opleiding volgen. Frank Waszink was, net als alle andere kandidaten, genomineerd door ‘zijn’ MBO’ers. “Meneer Waszink is vriendelijk, aardig, rechtvaardig en kan heel goed lesgeven. Hij inspireert en alom wordt gezegd dat het altijd fijn is om les van hem te krijgen,” aldus de nominerende student.

Goud waard
Marjolein Jansen, lid van College van Bestuur van de STC-Group en verantwoordelijk voor de maritieme MBO-opleidingen is trots op de titel van Frank Waszink: “Frank is een moderne docent die er, dankzij een fikse dosis ervaring uit de nautische praktijk, in slaagt jongeren enthousiast te maken én te houden voor een carrière op zee. Dat soort docenten is goud waard en verdient het om af en toe eens in het zonnetje te worden gezet.”

Meer… STC-Group 

Related news

List of related news articles