Stena Line en het Havenbedrijf Rotterdam bouwen een tweede ligplaats in Europoort

Stena Line en het Havenbedrijf Rotterdam kondigen hun samenwerking aan om een ​​tweede ligplaats te bouwen bij de Stena Line terminal in Europoort, als onderdeel van een 27 miljoen euro investering.

Nu de economie zich herstelt van de crash in 2008, blijven de vrachtvolumes tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk groeien en zijn de voorspellingen voor toekomstige groei positief.

Annika Hult, Route Manager, Stena Line Noordzee: “We zijn verheugd met de ontwikkeling van de tweede ligplaats in Rotterdam en van onze routes naar Harwich en Killingholme.

Wij geloven in de toekomst van Europoort als een sterke vracht hub op de Noordzee en zien de ontwikkeling van de terminal als onderdeel van een langetermijninvestering.

De tweede ligplaats stelt ons in staat om in te spelen op de ontwikkeling op lange termijn en optimaal te voldoen aan de vraag van de klant in de toekomst.”

Joyce Bliek, directeur Containers bij Havenbedrijf Rotterdam: “Dit is een grote investering en toont ons vertrouwen in de ontwikkeling van de RoRo-markt op de lange termijn en de groeiende vrachtvolumes van en naar Rotterdam.

Het Havenbedrijf Rotterdam streeft er naar verdere groei mogelijk te maken, onder andere door het ontwikkelen van extra spoorcapaciteit voor het RoRo segment.”

Het ontwikkelingstraject voor de nieuwe ligplaats, met een lengte van 212m en 6,30m diepgang, zal binnenkort beginnen en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 gereed zijn.

De huidige ligplaats zal dan worden vernieuwd en beide ligplaatsen zijn gepland operationeel te zijn vanaf 1 januari 2018.