Sterke groei leerlingenaantallen bij opleidingen met een Carrière Start Garantie

Het aantal nieuwe leerlingen binnen de opleidingen van de drie MBO-instellingen in de regio Rijnmond – het Albeda College, ROC Zadkine en Scheepvaart en Transport College is dit jaar sterker dan voorheen gegroeid. Werken in de haven heeft de toekomst en de keuze voor een opleiding binnen deze sector biedt dan ook grote zekerheid op een baan.

Na de introductie van de Carrière Start Garantie in september 2012 is het succes al dit jaar merkbaar. Per jaar is bij de energie-, proces- en (petro)chemische industrie en de onderhoudsbedrijven ruimte voor circa 500 nieuwe schoolverlaters met een MBO 3 of MBO 4 diploma. Sinds 1998 werkt het bedrijfsleven in Deltalinqs-verband al succesvol samen in het Proces College, ter promotie van de opleidingen tot procesoperator. Sinds 2006 is de samenwerking uitgebreid, gezamenlijk met contractorbedrijven en met het Maintenance College. De samenwerking binnen het Maintenance College richt zich op de promotie van de opleidingen tot onderhoudsmonteur en -technicus. Binnen het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maintenance en Procestechniek wordt door onderwijs en bedrijfsleven geïnvesteerd in simulatie- en practica-omgevingen op de locaties Brielle en RDM Heijplaat.

Met de door het bedrijfsleven in Deltalinqs-verband afgegeven Carrière Start Garantie kan iedere leerling bij de start van zijn opleiding rekenen op:
– begeleiding vanaf het eerste jaar van de opleiding via een bedrijfsmentor;
– prestatiebeurs voor leerlingen op MBO 3 en 4 niveau;
– garantie op voldoende stageplaatsen;
– drie sollicitatiegesprekken en een aanstelling binnen de sector. Het bedrijfsleven gaat in Deltalinqs-verband het commitment aan om gediplomeerden te ondersteunen bij het vinden van een werkplek in de haven.

Met de start van het schooljaar 2013-2014 is het effect van de Carrière Start Garantie merkbaar. Meer nog dan voorgaande jaren is het aantal nieuwe deelnemers gegroeid. De opleidingen binnen het Procescollege (Operationele Techniek bij het Scheepvaart en Transport College en Operator bij Zadkine) zijn gestart met drie extra klassen.

Meer…Deltalinqs

 

Related news

List of related news articles