Stremming 22 – 26 september ‘Papendrechtsebrug’

Renovatie beweegbare deel. Dinsdag 22 september 05.00 uur tot zaterdag 26 september 05.00 uur Rijkswaterstaat voert van dinsdag 22 september tot en met zaterdag 26 september 2015 renovatiewerk-zaamheden uit aan de Brug over de Beneden-Merwede, beter bekend als de ‘Papendrechtsebrug’, in de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht. Om de levensduur met tientallen jaren te verlengen en een vlotte en veilige doorstroming over het water en de weg te kunnen blijven garanderen, vervangt Rijkswaterstaat de motoren voor het beweegbare deel van de brug.

Hinder voor het scheepvaartverkeer
Tijdens de werkzaamheden is bediening van het beweegbare deel van de brug niet mogelijk van dinsdag 22 september 05.00 uur tot zaterdag 26 september 05.00 uur. Schepen moeten rekening houden met een stremming van het beweegbare deel (het basculedeel) van de brug. De doorvaarthoogte van de vaste overspanning bedraagt NAP +13,40 meter. Recreatieschepen die te  hoog zijn, zullen hun mast moeten strijken.

Omvaarroute
Er is geen omvaarroute.

Informatie
De meest actuele stand van zaken vindt u op de informatieborden langs de Boven-Merwede bij Gorinchem en op www.vaarweginformatie.nl.

Hinder voor het wegverkeer
Om de werkzaamheden aan de brug te kunnen uitvoeren, en het beweegbare deel van de brug te testen, is de N3 van donderdag 24 september 23.00 uur tot en met vrijdag 25 september 05.00 uur en van vrijdag 25 september 23.00 uur tot en met zaterdag 26 september 05.00 uur afgesloten voor al het verkeer.Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld en kan de periode van hinder langer duren.