Succesvolle handelsmissies NMT

Van 11 t/m 18 maart vond de tweede handelsmissie gericht op cruise rederijen plaats. De grootste corporaties in deze industrie zijn allemaal in en rond Miami gevestigd. Een groep van 15 Nederlandse bedrijven nam deel aan deze missie. De organisatie was in handen van Netherlands Maritime Technology (NMT) en het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami. 
Daarnaast heeft een grote groep Nederlandse maritieme bedrijven in de afgelopen 1,5 week veel energie gestopt in versterking van de Nederlandse handelsrelatie met Vietnam. Op de beurs INMEX Vietnam, die van 18 t/m 20 maart plaatsvond in Ho Chi Minh, waren de Nederlanders present met een Holland Paviljoen. Enkele dagen na de beurs, vond de Nederlandse handelsmissie naar Vietnam plaats.

Aanvragen
Alle grote reders zoals Carnival Corporation, Holland America Lines, Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean, Disney Cruises e.a. maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met 15 innovatieve Nederlandse bedrijven in Miami. In veel gevallen werden de deelnemers direct gekoppeld aan degenen die binnen de organisaties verantwoordelijk zijn voor hun specifieke vakgebied. Enkele bedrijven ontvingen diezelfde week al aanvragen.

Naast bedrijfsbezoeken bezocht de delegatie de beurs Cruise Shipping Miami 2015 die ervoor had gezorgd dat ook belangrijke, niet in Miami gevestigde cruise lines, die week in de stad aanwezig waren. Zo had de groep op de beurs een ontmoeting met het technisch management van o.a. Holland America Lines. Het Holland Happy Hour dat georganiseerd werd op het paviljoen van de Nederlandse cruise ports en een diner op de residentie van de Consul-Generaal boden verdere mogelijkheden om informeel te netwerken.

Maritieme handelsmissie Hanoi & Haiphong
Na een succesvolle INMEX Vietnam in HCMC, bezochten 20 Nederlandse equipment leveranciers Haiphong en Hanoi om zakelijke kansen te verkennen. Diverse Nederlandse en Vietnamese scheepswerven en maritieme bedrijven werden bezocht, waaronder Damen Song Cam scheepswerf, Pha Rung, Lisemco, Nam Trieu en Winel. Bovendien werd, om meer te weten te komen over de stad Haiphong, o.a. over de ondersteunings- en ontwikkelingsplannen van deze stad, een bezoek gebracht aan H.E. De heer Dan Duc Hiep, vice-voorzitter van People Comité van Haiphong. Het programma van de handelsmissie werd georganiseerd door NMT en de Nederlandse ambassade in Hanoi. De delegatie bracht ook bezoeken aan het management van twee Vietnamese staatsbedrijven, SBIC (voormalig Vinashin) en PetroVietnam. De missie werd vergezeld door verschillende offshore bedrijven uit het Nederlandse olie en gas consortium AETIN en stond onder leiding van de Nederlandse Consul-Generaal in HCMC, de heer Simon van der Burg.

Meer… Handelsmissie Miami en Handelsmissie Vietnam