Tiende Filmfestival op 6 december a.s. in het Baggermuseum

Uit het omvangrijke filmarchief van het Nationaal Baggermuseum is dit tiende filmfestival opnieuw met zorg samengesteld. Om 11:00 uur wordt gestart met een film van de tewaterlating van de jumbo sleephopperzuiger “Rotterdam”. Gevolgd door door het spectaculaire zandopspuiten, rainbowen, voor de Nederlandse kust.

Vooruitlopend op de tentoonstelling “Tinbaggeren in Indonesië, te zien vanaf 19 december 2014, worden beelden vertoond van de tinbaggermolen “Karimata”. Vervolgens de bouw en tewaterlating van twee snijkopzuigers voor de Billiton
Maatschappij en beelden van de zeereis van Nederland naar Indonesië met de zeesleper “Humber” van L. Smit & Co.

Voor de middagpauze van 12:28 tot 13:00 uur wordt een film gepresenteerd met baggerverhalen van Ron van der Vlies, begonnen als leerling dekknecht en opgeklommen tot kapitein van een sleephopperzuiger.

Het middagprogramma bestaat uit films over het werken in Indonesië voor de Billiton Maatschappij en een film ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Boskalis Westminster. Drie sleephopperzuigers gaan tewater tot de pauze van 15:55 tot 15:15 uur; u ziet de “HAM 312”, de “HAM 316”en de “HAM 317”.

Tot 16:35 uur nog drie films over werken in de baggerwereld en kust en oeverwerken, een promotiefilm van het Baggerbedrijf DEME uit zwijndrecht bij Antwerpen en afgesloten wordt met een film over het plaatsen van de eerste pijler voor de Oosterscheldekering.

Datum 29 november 2014.

Meer… Baggermuseum