Timelapse: Zr. Ms. Tromp legt aan in Rotterdam

Op 9 december meerde Zr. Ms. Tromp aan in Rotterdam. Zr. Ms. Tromp is een van de luchtverdedigings- en commandofregatten van de De Zeven Provinciën-klasse. Het schip is hier vanwege het 350 jaar bestaan van Het Korps Mariniers op 10 december.

Nederland staat daar op 12 december op feestelijke wijze bij stil. Zijne Majesteit de Koning is bij de viering aanwezig en neemt na afloop van de ceremonie het defilé af op de Rotterdamse Coolsingel. Circa tweeduizend (oud-)mariniers, een eenheid van de vloot, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Tamboers en Pijpers én de Britse Royal Marines Band Service lopen mee in het defilé.

De aanwezigheid van de Britten onderstreept de lange historische samenwerking met het Britse en Amerikaanse Korps Mariniers. De verschillende uniformen waarin de mariniers meelopen, verwijzen naar de geografische gebieden waarin zij wereldwijd optreden. Ook zijn diverse historische en hedendaagse voer- en vaartuigen te zien. Het defilé wordt afgesloten met een luchtdefilé. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en de commandant van het Korps Mariniers, brigadegeneraal der mariniers Richard Oppelaar, houden een toespraak.

Spotted: Zr.Ms. Tromp from Navingo BV on Vimeo.

Related news

List of related news articles