Tocardo en Clifford Chance gaan strategische samenwerking aan ter ondersteuning van getij-energie projecten wereldwijd

Tocardo Tidal Turbines, marktleider in de productie van vrijstaande waterkrachtturbines, en toonaangevend internationaal advocatenkantoor Clifford Chance zijn een strategisch partnerschap aangegaan. De overeenkomst geeft Tocardo toegang tot specialistische juridische en administratieve ondersteuning voor getij-energie projecten over de hele wereld.

Clifford Chance stelt zijn uitgebreide juridische expertise op het gebied van duurzame energie beschikbaar en geeft toegang tot zijn mondiale netwerk, gecoördineerd door het kantoor in Amsterdam, om Tocardo te ondersteunen in het opzetten van SPVs (special purpose vehicles) voor getij-energie projecten wereldwijd.

Het partnerschap met Clifford Chance is een nieuwe belangrijke stap voor Tocardo in de ontwikkeling van de markt voor getij-energie. Tocardo sloot recentelijk overeenkomsten met het Nederlandse Huisman Equipment, specialist in offshore techniek, en de Spaanse energiemaatschappij Repsol die beide een aandeel hebben genomen in het bedrijf zodat Tocardo schaalvergroting kan bereiken van zowel de turbines als de productiecapaciteit. Tocardo sloot dit jaar ook een overeenkomst met Climex, toonaangevend adviseur en handelsplatform voor duurzame energie, voor de verkoop van duurzame elektriciteit die wordt opgewekt met de turbines van Tocardo.

“Dit strategische partnerschap helpt ons bij de realisatie van getij-energie projecten overal ter wereld,” zegt Radboud van Kleef, chief commercial officer van Tocardo: “SPVs worden voor elk van deze projecten opgericht. De expertise en het mondiale netwerk van Clifford Chance, en de standaardisering van procedures die Clifford Chance meebrengt zal ons werk vereenvoudigen en het succes vergroten. Dit is een belangrijke stap in de inspanningen van Tocardo om een goed werkende markt te creëren voor getij-energie. In onze visie is getij-energie een substantiële bron voor de mondiale vraag naar elektriciteit.”

Hein Tonnaer, advocaat bij Clifford Chance, zegt: “Wij geloven in de technologie en de strategie van Tocardo en zijn blij hen te kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van hun getij-energie propositie. Tocardo’s innovatieve en ondernemende aanpak past bij ons leiderschap in projecten voor hernieuwbare energie. Als trusted advisor zullen we de ons ter beschikking staande middelen inzetten om Tocardo te helpen bij het realiseren van haar ambities. Bovendien past de samenwerking met Tocardo bij onze strategie voor verantwoord ondernemen die het meest alomvattend is in de juridische sector.”

Getij-energie is een jonge, veelbelovende technologie in de markt voor hernieuwbare energie, waarnaar de vraag toeneemt. Tocardo is een van de eerste spelers ter wereld die commercieel turbines produceert en verkoopt voor de opwekking van elektriciteit in rivieren en op zee.

Meer… Tocardo & Clifford Chance