Topzeilster Annemieke Bes stapt over naar team van Hong Kong

Annemieke Bes maakt de verrassende overstap van het Nederlandse team AkzoNobel naar het Team Sun Hung Kai / Scallywag van Hong Kong. De aankondiging van Bes is enigszins verrassend, aangezien Schipper David Witt aanvankelijk aangaf met een bemanning van 7 mannen de wereld rond te willen gaan.

Volgens de nieuwe wedstrijdregels mag een mannenteam maximaal uit 7 mannen bestaan. Onder diezelfde regels is het toegestaan om met een gemengde samenstelling van 7 mannen plus 1 of 2 vrouwen te varen, wat neerkomt op in totaal 8 of 9 zeilers. De nieuwe wedstrijdregel is bedoeld om het interessanter te maken om vrouwen aan boord te nemen. Er zijn meer bemanningssamenstellingen mogelijk. Zo kan een team uit tien zeilers bestaan als het voor de helft uit mannen en voor de andere helft uit vrouwen bestaat. Een volledig vrouwenteam mag elf personen bevatten.

Tot vandaag was Team Sun Hung Kai/Scallywag de enige campagne, van de 7 deelnemers, die zonder vrouwen van start wilde gaan. Nu dat ze toch voor Bes kiezen, hebben alle Volvo Ocean Race-teams topzeilsters in hun bemanning opgenomen.

Schipper David Witt, die het allereerste team uit Hong Hong ooit leidt, kondigde tevens de komst van Tom Clout (AUS) en Antonio Fontes (POR) aan voor hun deelname aan de Volvo Ocean Race 2017-18.

De boten ondergaan momenteel een laatste onderhoudsbeurt in Lissabon, voordat ze naar Alicante worden gezeild voor de start op 22 oktober 2017.

 

Photo:

Related news

List of related news articles