TOS biedt nieuwe dienst ‘ASD Training Program’

TOS (Transport & Offshore Services) start deze maand met een nieuwe dienst. Naast personeel, ship deliveries en technisch management biedt TOS nu ook een opleiding tot ASD kapitein. Het programma is speciaal ontwikkeld om (ervaren) sleepbootkapiteins in een relatief korte tijd, afhankelijk van het startniveau, op te leiden tot een volwaardige ASD kapitein. TOS biedt deze service op iedere locatie ter wereld met de draagbare sleepboot trainingssimulator NAUTIS.

ASD specialist
Door het grote aantal uitgevoerde ship deliveries (met name ASD sleepboten) is TOS gespecialiseerd in het leveren van ASD kapiteins en het overvaren van ASD sleepboten. Ook bieden wij de nieuwe bemanning op de eindbestemming een kort inwerktraject. Deze dienstverlening heeft geleid tot een volwaardige ASD opleiding. “We merkten dat ship delivery klanten onze on-the-spot training zeer op prijs stelden. Met de lancering van het ‘ASD Training Program’ kunnen we een gedegen opleiding bieden, die voor de klant zeer flexibel en op maat gemaakt is. Bovendien voldoet het opleidingsmateriaal aan de meest recente STCW & IMO vereisten (DNV gecertificeerd)”, aldus Ronald van der Kolk, Manager Division Nautical & Technical.

ASD Training Program
Het cursusmateriaal wordt aangepast aan de opleidingseisen en is speciaal ontwikkeld voor (ervaren) sleepbootkapiteins. In overleg met de klant stelt TOS het ervaringsniveau van de kapiteins vast, waarna de opleiding start met een gedegen theoretische basis. Theorie en praktijk wisselen elkaar continue af met behulp van de draagbare sleepboot trainingssimulator NAUTIS en de werkelijke ASD sleepboot. Van der Kolk: “We zijn in staat een ASD opleidingstraject aan te bieden, terwijl de operationele activiteiten doorgang kunnen vinden. Een uniek aanbod, waarbij de klant centraal staat.”

Lancering & demonstratie tijdens ITS 2012
Tijdens ITS 2012, The International Tug, Salvage & OSV convention and exhibition, lanceert TOS de opleiding tot ASD kapitein en demonstreert de draagbare simulator op stand 129. ITS 2012 vindt plaats van 28 mei tot en met 1 juni in Barcelona, Spanje. ITS 2012 is een van ‘s werelds grootste manifestaties voor tug, towage, salvage en OSV experts.

Meer…  TOS