TOS tekent contract met Duitse sleepvaartrederij

  • binnenland

TOS (Transport & Offshore Services) en de Duitse sleepvaartrederij Hans Schramm & Sohn Schleppschifffahrt hebben een contract getekend voor de ship delivery en total crewing van de NavTug©FlatTop “Torsten“. De heer Torsten Andritter-Witt (Managing Director) en de heer Kees Wagenaar (Managing Director TOS) ondertekenden begin deze maand het total crewing contract.

De eerste contacten tussen de sleepvaartrederij uit de Schramm Group en TOS zijn gelegd tijdens Tugnology’11 te Antwerpen. “Naast de ship delivery van de “Torsten” kwam de crewing al snel ter sprake. Het schip is een eigen ontwerp van de sleepvaartrederij en biedt 24/7 accommodatie aan een crew van maximaal zes personen. Vanaf het begin heeft TOS haar meerwaarde getoond met een onderbouwd nautisch en juridisch advies voor de personeelsdiensten.” aldus Rolf Kievits, Commercial Manager TOS.

Een TOS delegatie bestaande uit Marlena Holdermans (Executive Manager Finance, Quality & Law), Marleen Stuurman (Executive Manager Operations) en Rolf Kievits (Commercial Manager) bezocht de feestelijke doop van “Torsten” op zaterdag 18 februari in Turkije. Met de doop is het startsein gegeven voor de maidentrip van deze NavTug©FlatTop. Over anderhalve week vertrekt de “Torsten” naar Brunsbüttel in Noord Duitsland van waar uit de eigenaar het schip inzet op diverse windmolenprojecten in Europese wateren.

“TOS levert wereldwijd professionals in de wind energie sector. Voor projecten en op schepen actief in survey, foundation, turbine & substation tot maintenance zijn TOS professionals actief. Met de total crewing van de “Torsten” zet TOS wederom een belangrijke stap in deze sector.“ aldus Rolf Kievits.

Scheepswerf Sanmar te Turkije is voor TOS een bekende ship delivery “afduwplaats”. Vorige week nog vertrok de laatste van vier ship deliveries voor de firma Seaspan uit Canada. De Seaspan Kestrel vertrok voor een reis van twee maanden naar de eindbestemming Vancouver.

Meer… TOS 

Related news

List of related news articles