Twee Holland America Line schepen terug naar Azië voor 2014-2015 seizoen

ms volendam

Vanaf winter 2014 tot de lente 2015 zullen twee schepen van Holland America Line de mysteries en de wonderen ontdekken van het Verre Oosten. Het ms Volendam (1.432 passagiers) zal 14- tot 17-daagse cruises maken en ook eenmalige trajecten. Het ms Rotterdam (1.404 passagiers) maakt een unieke rondreis van 90 dagen vanuit Rotterdam naar Azië; ‘ Passage naar het Verre Oosten’.

“Steeds meer reizigers dromen ervan om de verre hoekjes van de aarde te bezoeken en vooral het Verre Oosten is bijzonder populair gezien het historisch belang, het rijkdom aan bezienswaardigheden en het mysterieuze karakter van de regio” aldus Richard Meadows, Executive Vice President, Marketing & Sales bij Holland America Line. “De diversiteit van de Azië cruises is enorm, van de landtours naar de Bagan tempels tot een ontmoeting met de Komodovaraan, Azië biedt een unieke ervaring”.

Nieuw: ’14-dagen Aziatisch vakantieavontuur‘
Nieuw dit jaar, het ms Volendam vaart drie 14-daagse “Aziatisch Avontuur” cruises, met vertrek en aankomst in Singapore. Vertrek op 22 december 2014, 2 februari en 16 maart 2015, met stops in de havens van Maleisië, Thailand en Myanmar. Gasten genieten van een overnachting in Singapore en Thilawa (Rangoon). Het ms Volendam gaat ook langer voor anker in Port Kelang (Kuala Lumpur, Maleisië).

Het Verre Oosten ontdekken met de ’14-dagen op ontdekking naar het Verre Oosten’
Het ms Volendam wordt ook ingezet voor een reeks cruises van 14-dagen tussen Singapore en Hong Kong, onder de naam ‘Ontdekkingsreis Verre Oosten’. Gasten worden ingescheept op 5 en 19 januari, 16 februari, 2 en 30 maart 2015. De reisroute ziet er als volgt uit: Koh Samui (Thailand), Sihanoukville (Cambodja) en verschillende havens in Vietnam met laatavond afreizen in Nha Trang en Halong Bay. Het schip gaat ook een hele nacht voor anker in Laem Chabang, Bangkok.

De ”Aziatisch Avontuur” en de ”Ontdekkingsreis Verre Oosten” kunnen gecombineerd worden in een fantastische 28-daagse Collectors’ Voyage, met vertrek op 22 december 2014, 19 januari, 2 februari en 16 maart 2015.
Basisprijzen voor beide cruises zijn vanaf €1.299,-, combinatie van beide cruises vanaf €2.399,- (tarieven per persoon op basis van deelname twee personen).

Drie eenmalige unieke cruises van Sydney naar Singapore ’16-dagen naar het Great Barrier Reef ’
Met het ms Volendam biedt Holland America Line drie eenmalige cruises aan het begin en het einde van het cruiseseizoen. Een 16-daagse ‘Great Barrier Reef’ reis vertrekt 22 november vanuit Sydney naar Singapore. Uiteraard is deze reis een kennismaking met de Great Barrier Reef maar ook de kust van Oost-Australië wordt verkend met een halte in Hamilton Island and Port Douglas (Cairns). Gasten mogen zich verheugen op enkele fascinerende ervaringen: een zonsopgang bij Lizard Island, een zonsondergang bij Piper Island en een rondvaart van de Ribbon Reef en de noordelijke regio’s nabij de Straat van Torres. Het schip verlaat nadien Australië met een laatste stop in Darwin en vaart vervolgens verder naar Komodo, Bali en Java in Indonesië.

China én Japan in een: ‘14-dagen Ontdekkingsreis China en Japan’
In de lente vertrekt het ms Volendam voor een 14-daagse reis naar Japan en China, met start in Hong Kong op 13 april en eindigend in Kobe (Japan). Stopplaatsen zijn Shanghai en Xingang waar de reizigers voldoende tijd hebben om beide steden te bezoeken. De reis gaat verder richting Jeju en Pusan (Zuid-Korea), Nagasaki (Japan).
Op avontuur op de Stille Oceaan met ’17-dagen oversteek van de Noordelijke Pacific’

De reis over de Stille Oceaan, van Kobe (Japan), naar Vancouver in Canada, wordt een echt avontuur. De cruise begint op 27 april 2014 en duurt 17-dagen met stops in Yokohama, Hakodate en Kushiro (Japan). Daarna volgen heerlijk ontspannende dagen op zee tijdens de overtocht richting Canada. Er zijn nog haltes in Kodiak en Sitka (Alaska).
Deze cruise kan gecombineerd worden met de 14-daagse “Ontdekkingsreis China en Japan”, tot een 31-daagse Collectors’ Voyage “China, Japan en oversteek Noordelijke Pacific”.
Tarieven: 16-daagse ‘Great Barrier Reef Cruise’ vanaf €1.599,-, ‘China en Japan Cruise’ vanaf €1.469,-, ‘Oversteek van Noordelijke Pacific’ vanaf €1.599,-, 31-daagse Collectors’ Voyage vanaf €2.779,- per persoon op basis van deelname twee personen.

Rondreis vanuit Rotterdam; ‘90-daagse Passage naar het Verre Oosten’
Het ms Rotterdam start het nieuwe jaar 2015 met een fantastische cruise van 90-dagen, van en naar Rotterdam, met vertrek op 7 januari. Stopplaatsen zijn Portugal, Marokko, Spanje, Malta, Griekenland en transit Suez Kanaal. Verdere stops zijn Muscat (Oman), Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna volgt India met verschillende haltes in onder andere Thilawa (Rangoon). Op de route door het Verre Oosten liggen Singapore, Jakarta (Indonesië) en Maleisië. De terugreis verloopt via Sri Lanka, India, Oman, Jordanië en Egypte. Gasten krijgen extra tijd om Port Klang, Colombo, Mumbai, Bali en Singapore te bezoeken. Na een tweede doortocht door het Suez Kanaal volgen nog stops in Italië en Spanje, alvorens terug te keren naar Rotterdam.

De 90-daagse Passage naar het Verro Oosten kan in segmenten worden geboekt, van 14- tot 55-dagen, tussen Rotterdam en Singapore. Vanaf prijzen: €9.399,- voor 90 dagen, € 6.099,- voor 55 dagen, € 3.899,- voor 35 dagen en € 2.299,- voor 14 dagen.

Meer… Holland America Line