Tweede universiteit in Groningen

Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert colleges MuseumJeugdUniversiteit
Groningen heeft er vanaf februari 2015 een universiteit bij: de MuseumJeugdUniversiteit! Het Noordelijk Scheepvaartmuseum bijt op zondag 1 februari het spits af in deze nieuwe collegereeks voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het museum doet dit jaar voor de tweede keer mee aan deze landelijke collegetour. De kindercolleges vinden plaats van februari tot en met mei 2015. Tijdens deze maandelijkse colleges vertellen wetenschappers en experts nieuwsgierige kinderen alles wat ze willen weten over interessante onderwerpen. Aan het einde van de vierdelige reeks ontvangen de jonge studenten een diploma. De collegetour in het Noordelijk Scheepvaartmuseum draait om de thema’s scheepvaart en water. Waarom wagen mensen hun leven in piepkleine bootjes?

Slimmer dan de juf
Na afloop van het eerste college van de MuseumJeugdUniversiteit in het Noordelijk Scheepvaartmuseum weten de kinderen meer dan de juf of meester over Groninger scheepvaart tijdens de Hanzeperiode. Op zondag 1 februari vertelt emeritus professor Dick de Boer van de Rijksuniversiteit Groningen van 12.00-13.00 uur waarom mensen in de Middeleeuwen in zulke piepkleine bootjes hun leven waagden tijdens de Hanzeperiode. Hij neemt de jonge studenten mee op een prachtige ontdekkingsreis naar een antwoord op deze vraag.

Geslaagd met vlag en wimpel
Na het college over scheepvaart in de Hanzeperiode volgen er nog drie colleges in het Noordelijk Scheepvaartmuseum over water, navigatie en stoere schipperstaal. Als bewijs van deelname krijgen de jonge studenten na het volgen van de collegereeks een diploma. De collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit kost €20,- (inclusief diploma). Voor meer informatie en inschrijving, kijk op: www.museumjeugduniversiteit.nl

Meer… Noordelijk Scheepvaartmuseum