‘Uitval KIM baart zorgen’

DEN HELDER-De leiding van het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) maakt zich zorgen over het aantal studenten dat tijdens de opleiding afhaakt. Het instituut maakt daarom meer werk van begeleiding van de adelborsten, wanneer die dat nodig hebben.

Dat zei commandeur B. van der Hulst, vlagofficier belast met de officiersvorming op het Koninklijk Instituut voor de Marine (Vokim) tijdens de 173e Dies Natalis (oprichtingsdag) van het instituut. Volgens Van der Hulst heeft de uitval tijdens de opleiding ‘een weerbarstig karakter’. ,,Dat baart ons zorgen. Het beeld dat de kandidaat van het toekomstige beroep heeft komt niet altijd overeen met de werkelijkheid. Hierover vindt veelvuldig overleg plaats met de afdeling personeelsvoorziening en de aanname- en adviescommissie.”

Om er voor te zorgen dat studenten ‘binnenboord’ blijven, wanneer ze eenmaal op het KIM zijn begonnen worden ze volgens Van der Hulst intensief begeleid. ,,Waar nodig krijgen ze begeleiding, zowel tijdens de studie als in de periode van de praktische bedrijfsintroductie.” Hoeveel KIM-studenten afhaken meldde Van der Hulst overigens niet in zijn jaarrede.

Bron: Noordhollands Dagblad, 05-05-2003;