Ulstein levert grootste plug-in hybride ferry op

Ulstein levert het grootste plug-in hybride ferry op aan Color Line. De Color Hybrid is een belangrijke mijlpaal voor zowel Ulstein, Color Line en de maritieme cluster met al haar innovatieve en nieuwe milieuvriendelijke oplossingen. Het schip is 160 meter lang en 27.1 meter breed en heeft ruimte voor 2000 passagiers en 500 auto’s.

Color Hybrid gebouwd door Ulstein foto Uavpic
Color Hybrid. Foto, Uavpic.

Color Hybrid introduceert nieuwe oplossingen om lawaai en emissie te verminderen. Het plug-in hybride schip gebruikt 5 megawatt accu’s die opgeladen worden met walstroom in Sandefjord. Het schip kan geluidloos in en uit de fjord van Sandefjord varen zonder uitstoot van schadelijke gassen als stikstof of zwavelverbindingen.

Binnen 1 uur opladen

De accu weegt 65 ton en kan binnen 1 uur opgeladen worden. Het schip heeft ook een hittereservoir van 5 megawatt dat de hitte gebruikt van de uitlaat voor warmte. Dit, samen met de optimale constructie van de romp, zorgt ervoor dat het schip efficiënt en milieuvriendelijk is.

Trond Kleivdal, CEO Color: “De bouw van ‘s werelds grootste plug-in hybride schip is in lijn met de ambities van het bedrijf voor verdere ontwikkeling van duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor de Noorse scheepvaart.”