Vakantiegangers aangehouden bij drugscontrole veerdienst

De politie heeft vrijdag en zaterdag op de pier in Holwerd, vooraf aan de vijf afvaarten, een drugscontrole gehouden. Daar werden alle jongeren en andere vakantiegangers gecontroleerd op het bezit van drugs voordat ze op de boot naar Ameland stapten. De politie hield deze controle om de overlast van drugsgebruikers op de eilanden te voorkomen.

Politie en Douane
De passagiers werden voor en in de terminal door diverse drugshonden van de politie en Douane gecontroleerd op het bezit van drugs. Daarnaast voerde de douane nog controles uit met de zogenaamde tabakshond. Ook auto’s die vanaf Holwerd met de veerboot naar Ameland gingen ontkwamen niet aan de controle. Totaal werden 39 verdachten aangehouden.
Vrijdagmorgen werden 25 verdachten aangehouden voor het bezit van drugs en/of alcoholische dranken. In 16 gevallen werd een toegestane gebruikershoeveelheid aangetroffen. Een verdachte had cocaïne in zijn bezit.

Zaterdag werden 14 verdachten aangehouden. Bij 5 personen werd een toegestane gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Bij een Duitse minderjarige verdachte werd harddrugs en een meer dan de toegestane hoeveelheid wiet aangetroffen. Bij twee verdachten werden respectievelijk 6 zakjes (8,2 gram) met vermoedelijk speed en een cocaïne aangetroffen. Twee verdachten waren in het bezit van mes. Deze werden in beslag genomen.

Alle aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. De jongeren hebben een geldboete ontvangen die direct moest worden betaald.