Valt het doek voor Scheepshelling Koningspoort in Rotterdam?

De historische scheepswerf de Koningspoort in Oude Haven van Rotterdam sluiten waarschijnlijk de deuren. Stichting Tijdelijk Beheer Koningspoort (STBK) geeft de sleutel terug aan de gemeente. De werf is niet rendabel en er is geen geld meer voor het achterstallig onderhoud van de werf. Het is nog niet duidelijk wat er met de werf gaat gebeuren.

Oude Haven Scheepshelling Koningspoort Foto Fred Ernst
Scheepshelling Koningspoort in Oude Haven Rotterdam. Foto, Fred Ernst.

Begin 2017 maakte het Maritiem Museum in Rotterdam bekend dat zij gingen stoppen met het beheer van de helling omdat het niet langer rendabel was. Later dat jaar is er speciaal voor de Koningspoort de STBK opgericht om de werf open te houden voor een periode van maximaal 18 maanden met hulp van de gemeente.

De gemeente Rotterdam was bereid om de subsidie met een jaar te verlengen als er een reddingsplan zou komen. Maar daarover hebben de partijen geen overeenstemming bereikt, zo meldt RTV Rijnmond.

Op zoek naar bedrijven voor exploitatie

Wethouder Said Kasmi gaat op zoek naar bedrijven die de exploitatie van de werf willen overnemen van de stichting. Hij vindt de historische scheepshelling belangrijk voor de stad.