Van der Velden richt zich ook op andere sectoren

Van der Velden Marine Systems breidt haar activiteiten uit met de oprichting van een nieuwe afdeling: Van der Velden Equipment B.V. Behalve op de maritieme markt, zal deze afdeling zich ook gaan richten op de sectoren industrie en energie.

Van der Velden Equipment B.V. is voortgekomen uit de Industrial divisie en continueert als zodanig de jarenlange vertegenwoordiging van EFFER marine kranen en de distributie voor FUNKE warmtewisselaars. Overeenkomstig de ambitie om het producten- en dienstenportfolio verder uit te breiden heeft Van der Velden Equipment B.V. onlangs vertegenwoordigingsovereenkomsten gesloten met HEAT NORD (box koelers), GESAB (thermische olie boilers), MEP (marine kranen, lieren en overige dek uitrusting), GEA WESTFALIA SEPARATOR en SEPAR (brandstoffilters).

Van der Velden Equipment B.V. is tevens de exclusieve agent voor Van der Velden Barkemeyer en biedt complete manoeuvreersystemen voor zeegaande schepen aan, inclusief roeren, roerkokers, Van der Velden COMMANDER™ Ram-type en Rotary vane stuurmachines, straalbuizen en EPS™ boegschroeven.

Marnix Verschoor is aangesteld als General Manager en is verantwoordelijk voor de positionering van deze nieuwe afdeling in de markt en voor de uitbreiding van het producten- en dienstenpakket. Verschoor heeft een gedegen maritiem-technische en commerciële achtergrond. Hij werkt nauw samen met Ton van Es, die ruim 5 jaar als onafhankelijk agent in de Benelux heeft gewerkt voor Van der Velden Barkemeyer. Van der Velden Equipment B.V. profiteert daarmee van de diepgaande kennis die Van Es heeft van Van der Velden’s manoeuvreersystemen voor zeegaande schepen.

Bron: Van der Velden, 15-04-2011;