Van Rijsselberge aan de leiding na dag vier Copa Brasil

  • watersport

Team Delta Lloyd windsurfer Dorian van Rijsselberge gaat bij de Copa Brasil na dag vier aan de leiding in de RS:X klasse. Kiran Badloe staat tweede. Het 49erFX duo Annemiek Bekkering & Annette Duetz blijft op de tweede plaats staan. Marit Bouwmeester zakt in de Laser Radial een plek terug en staat nu derde.

Nederland één en twee bij RS:X Men
Windsurfers Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe staan na vier dagen surfen in de Olympische baai eerste en tweede. Van Rijsselberge: “We mogen niet klagen. Het gaat goed maar naar de Spelen toe moeten en kunnen we nog wat stapjes maken. Mooi dat Kiran ook voorin meedoet.”

Bij de vrouwen in de RS:X klasse vallen de prestaties van Lilian de Geus met een tiende plek ietwat tegen. Zeker gelet op haar goede prestaties eerder dit seizoen. De Geus: “We zijn veel met het materiaal aan het testen dit evenement. Dat is een proces, vandaag was de snelheid goed.” Coach Koops vult aan: “Leren vraagt geduld, snelheid is een must.”

Bouwmeester op plek 3
In de Laser Radial klasse werd door de lichtweer omstandigheden slechts één race gevaren. Bouwmeester eindigde als 13e en zakt in het klassement van de tweede naar de derde plek.
“Het was lang wachten, we hebben uiteindelijk één race gevaren met hele zachte wind. Die ging niet zo heel goed, maar het was wel weer een goede leerschool.”, aldus Marit Bouwmeester.

Bouwmeester staat nu 14 punten achter Evi van Acker, die aan de leiding gaat, en één punt achter de Deense Anne-Marie Rindom. Coach Jaap Zielhuis legt uit: “Marit heeft voor tien punten aan penalties gekregen. Wij voeren vanuit onze eigen haven, aan de andere kant van de baai. De organisatie wil dat we vanaf het strand in Nitéroi varen. Wij liggen er verder niet echt wakker van, maar we zijn vandaag verhuisd.”

Van Schaardenburg en Heiner doen niet mee om het podium
In de Laser doen Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner deze week niet mee om het podium. Na vier dagen staat Van Schaardenburg op plaats 28 in het klassement en Heiner op plek 30. Van Schaardenburg laat het volgende weten: “Onze trainingspartner uit Trinidad en Tobago is na een zwaar ongeluk in het ziekenhuis beland. Dit was schrikken en hierdoor ontbreekt de scherpte nu op het water. Ik hoop dat hij snel herstelt en dat wij op de Spelen weer tegen elkaar kunnen zeilen.”

Meer… Copa Brasil de Vela

Related news

List of related news articles