Verslag HBO Havendag

Amsterdam Ports Association (AmPorts) heeft op 17 maart jl. voor de 5e keer de HBO Havendag georganiseerd. Na de geslaagde dagen van afgelopen jaren kon een vervolg niet uitblijven. Ook deze keer was het een enorm succesvolle dag.

Aanleiding van deze dag is dat er gebleken is dat er weinig tot geen kennis is van de Amsterdamse havens binnen de opleidingen HBO Logistiek. Dit heeft als gevolg dat de potentiële logistieke managers die hier opgeleid worden ook weinig weten over de havens van Amsterdam op het moment dat zij de arbeidsmarkt betreden.

Daarom is de HBO Havendag in het leven geroepen voor tweede en derdejaars studenten HBO Logistiek in Nederland. Hogescholen uit Amsterdam, Zwolle, Vlissingen, Haarlem, Utrecht, Rotterdam, Venlo, Arnhem en Nijmegen werden ontvangen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, waar zij welkom werden geheten door de heer Jaap Bond, gedeputeerde van de Provincie Noord Holland. Vervolgens bezochten de 220 studenten een keur aan bedrijven te weten Fetim, Oiltanking, KVSA / The Felison Terminal, Waterland Terminal, United Stevedores Amsterdam (USA), Corus, Loodswezen, Sitos Commodities BV en Cargill & Igma

De reacties tijdens de afsluitende borrel bij Golfbaan Spaarnwoude waren zeer lovend, zowel studenten als docenten vonden het een absolute toegevoegde waarde aan het curriculum.

In 2011 zal er weer een HBO Havendag plaatsvinden. De exacte datum hiervan zal na de zomer bekend worden gemaakt.

Bron: AmPorts, 23-03-2010;