VIDEO: Arison Maritime Center geopend in Almere

Op donderdag 14 juli is het nieuwe Arison Maritime Center met de Simulator Maritime Training Academy, CSMART van Carnival Corporation’s geopend. Een investering van 75 miljoen voor de meest geavanceerde simulatoren en trainingsfaciliteiten voor het jaarlijks opleiden van zo’n 6.500 scheepsofficieren en technische officieren van 10 wereldwijde cruiserederijen.

De CSMART Academy beschikt over 4 full-mission brugsimulatoren en 4 full-mission machinekamersimulatoren. De ervaring in de simulatoren is levensecht, de sterren aan de hemel zijn zoals in het echt, er zwemmen walvissen in de oceaan, als er een fikse wind opsteekt gaat het schip hellen, dichte mist, zonsopgang en dolfijnen, alles is net zo als op zee of in de haven. Er is een breed scala aan maritieme scenario’s ontworpen voor de simulatoren. De deelnemers kunnen 60 havens over de hele wereld ervaren waaronder Los Angeles, New York, Miami, Kopenhagen, Stockholm, Singapore en Glacier Bay, Alaska.

Tijdens de opening werd een eerbetoon gebracht aan oud-bestuursvoorzitter Micky Arison en zijn vader Ted, de oprichter van het cruisebedrijf Arison. Ted Arison richtte in 1972 het bedrijf op met één schip met de overtuiging dat cruisen  de beste manier van vakantie vieren is. Micky Arison wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde leiders en deskundigen in de cruise-industrie.