VIDEO: iSea Match of the Concepts 2018

Rijkswaterstaat, de zee en delta zoeken innovatief talent voor de innovatiecompetitie Isea Match of the Concepts 2018. Eens per 2 jaar organiseert Rijkswaterstaat iSea, hét netwerkevenement voor (jonge) innovatieve ondernemers met een visie op de Nederlandse Noordzee.

Heb je een idee dat past binnen de thema’s duurzaam en multifunctioneel ruimtegebruik, scheepvaart, schone zee, natuur, visserij en energietransitie? Meld je dan aan voor iSea Match of the Concepts 2018. In 2016 won We4Sea met een idee, waardoor de scheepvaart bij gelijke vaarsnelheid 20% minder brandstof gebruikt. Ook kunnen ideeën bijvoorbeeld over het voorkomen van zwerfafval in zee of het winnen van duurzame energie uit de Noordzee meedingen. Aanmelden kan nog tot aanstaande vrijdag. De winnaar ontvangt 10.000 euro en Isea brengt de winnaar in contact met investeerders, experts en beleidsmakers. Tekst gaat verder onder de video.  

De Noordzee is volop in beweging. Onder meer windparken en kunstmatige eilanden nemen plek in, waardoor er meervoudig ruimtegebruik ontstaat. Ook liggen uitputting en vervuiling op de loer. Duurzaam gebruik van de Noordzee is dus van groot belang. Daarom is Rijkswaterstaat op zoek naar innovaties. Met iSea – Match of the Concepts stimuleert Rijkswaterstaat duurzame innovaties voor de Noordzee.

Een idee moet aan de volgende criteria voldoen:

Het concept is innovatief en bevat elementen die niet eerder zijn toegepast
Het concept bruikbaar en toepasbaar op de Noordzee
Het concept zorgt voor een duurzame Noordzee, is toekomstbestendig en kostenbesparend
Het concept kan in een pilot worden uitgevoerd en er zijn praktische toepassingen geformuleerd.
Concepten die al eerder hebben meegedaan mogen opnieuw deelnemen als er sprake is van een duidelijke ontwikkeling. De winnaar krijgt een innovatievoucher van 10.000 euro om het concept verder te ontwikkelen bij een kennisinstituut: MARIN, Deltares, TNO en Wageningen Marine Research. Het gekozen instituut en de overheid bieden ondersteuning en begeleiding. Heb je vragen, stel ze via het contactformulier iSea Match of the Concepts.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.rijkswaterstaat.nl/isea.