VIDEO: Nieuwste schip Jan De Nul naar 1e klus in Denemarken

Het nieuwste Multipurpose schip met Dynamic Positioning van Jan De Nul ‘Adhémar de Saint-Venant’ is onderweg naar Køge in Denemarken. Kapitein Max Noordzij verteld over de eerste klus voor het schip in Denemarken en waar de naam ‘Adhémar de Saint-Venant’ nu precies vandaan komt. Het schip gaat naar het offshore windpark Kriegers Flak in Denemarken om daar een stenen-bed-fundatie te leggen voor het grootste offshore windpark in de Baltische Zee. Het windpark van 600 MW gaat 600.000 huishoudens van stroom voorzien. Tekst gaat verder over het schip onder de video.

De stenen-bed-fundatie wordt gelegd voor een transformatorhuis die daar geïnstalleerd gaat worden. De Adhémar de Saint-Venant heeft eerst de stenen en rotsen geladen in de Eemshaven afgelopen week en is nu bijna in Køge aangekomen in Denemarken.Het Multipurpose schip met Dynamic Positioning is in staat om verschillende activiteiten te combineren, namelijk het leggen van kabels, het graven van sleuven en het installeren van rots. Doordat het schip al deze combinaties kan maken en diensten kan aanbieden worden mobilisatiekosten flink verminderd.

Kriegers Flak 
Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, gaat de stroom verkopen voor 4,9 eurocent per kilowattuur. Hiermee heeft Vattenfall het recordbedrag van Dong Energy verbroken met 7,2 eurocent per kilowattuur wat uit het eerste deel van het Nederlandse offshore Windpark Borssele gaat komen.