VIDEO: Offshore bedrijven en onderwijs werken samen in haven Schiedam

Er komt een Maritiem Onderwijs en Innovatiecentrum (MOIC) in Schiedam. Het bedrijfsleven en onderwijs gaan samenwerken om een regionale campus te vormen in de haven van Schiedam. Hard nodig, want het is moeilijk om personeel te vinden dat opgeleid is om de stappen te zetten in de energietransitie, digitalisering en innovatie.

Directeur Loudon van RH Marine: “We zitten te springen om goed opgeleide mensen. Die samenwerking tussen onderwijs, regionale overheid en het bedrijfsleven is dus een prima plan.”

“Met de komst van zo’n Maritieme campus kunnen we krachten en kennis bundelen. Bovendien kunnen bedrijven personeel echt op maat opleiden voor het werk dat steeds digitaler en innovatiever wordt”, zegt wethouder Bregman van Economie en Onderwijs in Schiedam tegen RTV Rijnmond.

Veel gerenommeerde bedrijven in de haven van Schiedam zetten hun expertise in over de hele wereld. Met name de offshore-sector
heeft het druk met onder meer de bouw van windparken op zee en met het aanleggen van nieuw land. Ook de Nederlandse marine verschaft de Schiedamse haven veel werk.

In totaal kost het MOIC zo’n 400.000 euro. Het project ontvangt van de Metropoolregio Rotterdam 275.000 euro.

Op 11 februari worden de contracten getekend en wordt een kwartiermaker gepresenteerd die de samenwerking in Schiedam gestalte moet geven.