Remko Put, Projectleider HKZ, TenneT

VIDEO: Remko Put over Hollandse Kust Zuid

“Hollandse Kust Zuid is onderdeel van het Net op Zee-project van TenneT waar we de toekomstige offshore windparken gaan verbinden met het landelijke hoogspanningsnet”, aldus Remko Put, Projectleider van Hollandse Kust Zuid.

Remko Put, Projectleider HKZ, TenneT

Het kraanschip ‘Sleipnir’ installeert de jacket voor het Alpha platform voor het offshore windpark Hollandse Kust Zuid. De jacket is de fundatie voor de topside. De transformatoren in de topside zetten de opgewekte stroom van de windmolens om in een hogere spanning om naar de kust te kunnen transporteren. Het eerste platform voor Hollandse Kust Zuid wordt in 2021 opgeleverd. Remko “Borssele was een succesvol project, maar de intentie is om dit project nog succesvoller te maken vanwege de lessen die we daar hebben geleerd.” Deze video was te zien tijdens de online sessie ‘Werken in Offshore Wind’ van Navingo Career op 10 december. Meer weten over werken in offshore wind en wat de carrièremogelijkheden zijn bij o.a. TenneT? Bekijk dan de volledige sessie met interviews met specialisten en mooie video’s onder deze video terug.

View on Vimeo.

Net op zee Hollandse Kust (zuid) bestaat uit twee platformen op zee met elk een capaciteit van 700 MW, twee 220 kV wisselstroom kabels per platform, een nieuw te bouwen transformatorstation op land en het bestaande hoogspanningsstation ‘De Maasvlakte’ op land waar de windenergie van zee op wordt aangesloten. De twee verbindingen van net op zee Hollandse Kust (zuid) met een gezamenlijke capaciteit van 1400 MW, gaan een jaar na elkaar in bedrijf, in 2021 en 2022.

Bekijk de volledige online sessie ‘Werken in Offshore Wind’

View on Vimeo.