VIDEO: Royal Caribbean Cruises opent Maritiem Trainingscentrum bij Simwave in Rotterdam

Royal Caribbean Cruises, de op één na grootste aanbieder van cruises ter wereld heeft een maritiem trainingscentrum geopend bij Simwave in Rotterdam. Royal Caribbean Cruises traint hiermee zijn personeel op het gebied van techniek en navigatie in dit hypermoderne trainings- en simulatiecentrum.

Royal Caribbean Cruises is eigenaar van het grootste cruiseschip ter wereld, de Symhony of the Seas. Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden bij Simwave in Rotterdam de nieuwe training voorbereid. Bij Simwave werkt de rederij met de nieuwste technologie op het gebied van maritieme simulatie. Hierdoor kunnen de trainingen en simulaties met eigen procedures, de eigen vloot en eigen instructeurs worden uitgevoerd. De simulators zijn zodanig met elkaar verbonden, dat de medewerkers op de brug van hetzelfde – gesimuleerde – schip trainen met het personeel in de machinekamer; een bijzonder aspect van de mogelijkheden die Simwave biedt.

Simwave in Rotterdam

Simwave heeft een trainingscentrum in Rotterdam van 5000 vierkante meter. Het bedrijf ontwerpt en verzorgt trainingsoplossingen op het gebied van veiligheid voor een breed scala aan maritieme bedrijven. Er zijn 59 simulatietrainingen beschikbaar voor personeel dat werkt op schepen, bijvoorbeeld op de brug, in de machinekamer of op het gebied van vrachtafhandeling.