VIDEO: Sea Shepherd betrapt walvisjagers op illegale vangst

  • binnenland

Sea Shepherd heeft een fabrieksschip van de Japanse walvisjagers de ‘Nisshin Maru’ gelokaliseerd in het Australische walvisreservaat met een dode dwergvinvis op het dek. Het is de eerste gedocumenteerde dode walvis sinds het Internationale Gerechtshof in 2014 zich heeft uitgesproken tegen de Japanse walvisjacht in de wateren bij Antarctica.

Nisshin Maru werd om 12.34 uur plaatselijke tijd gesignaleerd vanuit de helikopter van het Sea Shepherd schip ‘Steve Irwin’ binnen het Australische walvisreservaat. Volgens Sea Shephers probeerde de bemanningsleden de walvis te verbergen toen hun helikopter naderde en werden de harpoenen snel afgedekt op de harpoenschepen ‘Yushin Maru’ en ‘Yushin Maru 2’. Tekst gaat verder onder video.

“Het feit dat de Japanse bemanningsleden de harpoenen en de dode dwergvinvis op het dek afdekten, bewijst dat zij weten dat zij in overtreding zijn”, aldus kapitein Wyanda Lublink van de Steve Irwin. “Zij weten dat zij zowel de uitspraak van het Internationale Gerechtshof als van het Australische Federale Hof schenden. Hoe kan de Australische regering deze activiteiten negeren als een meerderheid van de Australische bevolking de walvisjacht afwijst?”

Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië: “Het gebrek aan actie door de regering van Turnbull, terwijl er in Australische wateren walvissen worden gedood een dag na het staatsbezoek van de Japanse premier aan Australië, toont aan dat de regering geen ruggengraat heeft als het gaat om het uitvoeren van de wensen van de Australische bevolking, te weten het beschermen van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.”

Sea Shepherd patrouilleert nu 5 weken in de Zuidelijke Oceaan.

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten