VIDEO: Terugblik op succesvolle editie maritiem career event

“De mensen in de Nederlandse maritieme, offshore en energie sector zijn ondernemend, innovatief en hebben lef. Daar hebben we er meer van nodig!” Met deze woorden werd op 28 maart het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) officieel geopend. Studenten, starters en (young) professionals uit binnen- en buitenland bezochten de ruim 100 bedrijven uit de maritieme, offshore en energiesector in het WTC Rotterdam. De bedrijven presenteerden zich op de beursvloer, via case studies en tijdens talkshows. Bekijk de aftermovie van MOCE2018. Tekst gaat verder onder video.

Face-to-face jezelf presenteren
Niet eerder was de diversiteit aan partners zo groot. Met bedrijven als TenneT, Boskalis, MHI Vestas, Van Oord, Allseas, Pon Power en een binnenvaartpaviljoen waren verschillende sectoren vertegenwoordigd op de beursvloer. De uitgelegen kans om op een laagdrempelige manier deze bedrijven te spreken. “Face-to-face je potentiële werkgever ontmoeten heeft echt een meerwaarde. In vergelijking met een online sollicitatie kun je hier jezelf echt presenteren en een indruk achterlaten”, aldus een van de bezoekers.

Honderden cv’s gecheckt
Ook was de MaritiemeVacaturebank.nl Kubus weer een drukbezochte plek op de beursvloer. Honderden cv’s werden hier gecheckt en vele bezoekers kregen adviezen over hoe zij een goede indruk konden maken bij de aanwezige bedrijven. Studenten konden met al hun vragen over stagelopen in de industrie terecht bij het Stage Informatiepunt. Tot slot ontdekten bezoekers in de Experience Zone de beroepen van de toekomst waarin mens en robot samenwerken en hoe er live een kunstwerk van MOCE werd gemaakt.

Energieke interacties op Community Square
Onder leiding van de energieke Jan Versteegh, bekend van Wie is de Mol?, gingen professionals met de bezoekers op Community Square in gesprek. Onderwerpen als maritieme gamechangers, kansen voor starters binnen de energietransitie, de mogelijkheden op de Noordzee en de snelgroeiende offshore wind industrie werden besproken tijdens de verschillende ON-AIR Talkshows.

Bedrijven leren kennen en laten zien wat je in huis hebt
Niet alleen op de beursvloer en op het terras van Community Square werden de bezoekers getriggerd over de carrièremogelijkheden in deze industrie, dit gebeurden ook tijdens de case studies en bedrijfspresentaties.

Komende zomer datum MOCE2019 bekend
Komende zomer wordt de datum voor de dertiende editie bekend gemaakt. Blijf ondertussen op de hoogte via www.MOCE.biz.