VIDEO: Veerboot ‘Willem de Vlamingh van Doeksen gedoopt in Vietnam

  • binnenland

Afgelopen zaterdag is de nieuwste veerboot op LNG van Rederij Doeksen ‘Willem de Vlamingh’ gedoopt in Vung Tau in Vietnam. Christine Doeksen, de vrouw van Jan Willem Doeksen, CEO van Koninklijke Doeksen heeft de doop voltrokken.

Morgen, dinsdag 22 januari, wordt de tweede catamaran op LNG de ‘Willem Barentsz’ gedoopt in Vietnam door Brigitte Bijen, partner van Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen.

Over 7 à 8 weken in Harlingen

Paul Melles: “We zijn erg blij dat de beide nieuwe LNG-schepen nu bijna zover gereed zijn, dat zij naar huis kunnen komen. Eind februari vertrekken ze per zware ladingschip vanuit Vung Tau. De route gaat via Kaap de Goede Hoop en de verwachting is dat ze na circa zeven à acht weken varen zullen arriveren.”

Nadat de schepen in Harlingen zijn aangekomen, worden ze gereed gemaakt voor de inbedrijfstelling. De nieuwe schepen zullen vanaf medio september de dienstregeling overnemen.

Tewaterlating van Willem de Vlamingh in Vietnam.

Willem de Vlamingh en Willem Barentsz worden nu alvast gedoopt, omdat zij voor het eerst in Vietnam aan de zee worden toevertrouwd en binnenkort de zeereis naar Europa gaan maken. Komende zomer zullen zij tijdens een feestelijk moment in Harlingen op officiële wijze in gebruik worden genomen.

Schepen zijn zuiniger en schoner

In 2016 gaf Rederij Doeksen de Australische firma Strategic Marine opdracht tot de bouw van twee nieuwe catamarans, die op LNG (Liquefied Natural Gas) op de Waddenzee gaan varen. Ontwerpbureau Vripack uit Sneek tekende voor het ontwerp van interieur en exterieur. De nieuwe schepen zijn voorzien van innovatieve toepassingen die de schepen veel zuiniger en substantieel schoner maken dan reguliere veerschepen.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten