Vopak Terminal Vlissingen breidt opslagcapaciteit uit

Koninklijke Vopak heeft besloten zijn terminal in de haven van Vlissingen uit te breiden met 36.800 kubieke meter (cbm). Er bestaat een groeiende interesse en toegenomen commitment uit de markt voor extra capaciteit voor hogedrukopslag bij Vopak Terminal Vlissingen. Door deze uitbreiding kan de terminal zijn positie vasthouden als leidende hub voor LPG en chemische gassen in Noordwest-Europa.

Naar verwachting zal de LPG-aanvoer toenemen, als resultaat van de extra aanvoer vanuit de olie- en gasproductie en het verbod op affakkelen. De toegenomen vraag naar opslag van chemische gassen is ingegeven door een uitbreiding van de productie in Europa en een verwachte wereldwijde onbalans van bepaalde chemische gassen. Vopak Terminal Vlissingen bevindt zich in een uitstekende positie om deze extra stromen voor onze cliënten te beheren.

Als terminal voor de opslag en overslag van LPG en chemische gassen is Vopak Terminal Vlissingen gunstig gelegen in diep open water met goede water-, spoor- en wegverbindingen met het achterland. De terminal heeft een huidige opslagcapaciteit van 131.400 cbm.

De uitbreiding bestaat uit 6 bovengrondse omwalde zelfdichtende tanks: drie van 7.650 cbm en drie van 4.600 cbm met bijbehorende pijpleidingen en rekken naar spoorlaadstations en steiger 1, met de mogelijkheid om in latere fasen verder uit te breiden. Naar verwachting zal de extra opslagcapaciteit in het vierde kwartaal van 2014 in gebruik worden genomen.

Meer… Vopak