Waterbus krijgt een 8,3 van de reizigers

  • binnenland

Waterbus,de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden, is 2e geworden in de landelijke OV-Klantenbarometer 2015. Na een score van 8,0 in 2014 stijgt Waterbus in 2015 naar een 8,3 en is wat eindcijfer betreft hiermee landelijk gezien tevens de grootste stijger.Het landelijk gemiddelde ligt op een score van 7,5. 

Een andere positieve ontwikkeling is dat Waterbus, in opdracht van de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden, het afgelopen jaar is gestart met de nieuwe veerverbinding tijdens spits- en daluren op de route Dordrecht-Rotterdam. Hierdoor wordt er doordeweeks in de spitsuren vaker gevaren naar Rotterdam met een extra schip. Tijdens de daluren, weekenden en vakanties vaart Waterbus dagelijks rechtstreeks van Dordrecht en Rotterdam naar Werelderfgoed Kinderdijk.

Daarnaast is het afgelopen jaar ook veel energie gestoken in de aankleding van de schepen en betere reisinformatie op de haltes. Dit is tevens te zien in de cijfers van het onderzoek, waarbij het gemak van het kopen of het laden van het vervoersbewijs een 8,4 scoort (8,2 in 2014) en het gebruiksgemak van de OV-chipkaart een 8,3 scoort (7,8 in 2014). Aankomend jaar wordt verder gewerkt aan de verbeterde communicatie met de reizigers via alle digitale kanalen en worden de bestemmingen nog beter vindbaar en bereikbaar”, aldus een trotse directeur Eric Schipper.

Meer… Provincie Zuid-Holland

Related news

List of related news articles