We4Sea winnaar Match of the concepts iSea 2016

We4Sea is winnaar van Match of the concepts van iSea, het netwerkevenement van Rijkswaterstaat Zee en Delta. Dit jaar voor de derde keer georganiseerd om een duurzaam gebruik van de Noordzee en Deltawateren te promoten. Ruim 150 deelnemers waren in het RDM-gebouw in Rotterdam aanwezig voor een dag vol presentaties, workshops en de pitchwedstrijd: Match of the Concepts.

Door gebruik van big data analyse bij zeeschepen, krijgen scheepseigenaren inzicht in de energie-efficiëntie van hun schip en advies hoe dit te verbeteren. Het concept heeft bewezen besparingen van 20% in brandstofverbruik te kunnen realiseren bij gelijke vaarsnelheid. De kerntechnologie van We4Sea ligt in de ontwikkelde software, die data van verschillende bronnen (stroming, golfhoogte, positie en vaarsnelheid van schepen) combineert en analyseert.

Innovatievoucher ter waarde van 10.000 euro
In twee rondes hebben 11 mensen de mogelijkheid gekregen om hun idee voor een duurzamer gebruik van de Noordzee en Deltawateren aan de aanwezigen en een deskundige jury te presenteren. Uit deze 2 rondes zijn de beste 4 ideeën doorgedrongen tot de grote finale. De jury en het publiek hebben de winnaar gekozen. De winnaars van 2016 zijn Michiel Kagert en Dan Veen met het concept We4Sea. Zij winnen een innovatievoucher ter waarde van 10.000 euro te besteden bij één van de grote kennisinstituten en ondersteuning van dat instituut en een-op-eenbegeleiding vanuit de overheid bij de realisatie van het idee.