Werknemer verzint de beste naam voor nieuw schip van Jumbo en wint geldprijs

Het nieuwste kraanschip (DP2 Heavy Lift Crane Vessel) van Jumbo krijgt de naam ‘Stella Synergy’. Vorige maand lanceerde Jumbo een naamwedstrijd, waar alle Jumbo-medewerkers van over de hele wereld aan mee konden doen. Van de ruim 250 inzendingen heeft Jiovanni Pardillo de wedstrijd gewonnen.

Hij wint daarmee ook een geldbedrag van maar liefst 2.500 euro. Het bedrag verwijst naar de 2500 ton hefcapaciteit van de hoofdkraan op Stella Synergy. Het schip wordt in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd en vaart op LNG.

Jiovanni Pardillo werkt sinds 2006 bij Jumbo als AB-bemanningslid. Managing Director Michael Kahn heeft Jiovanni persoonlijk gebeld om hem te feliciteren met de winnende naam en de geldprijs.

Michael Kahn: “Stella Synergy is een mooie naam die de vele elementen van de Jumbo-spirit vastlegt. Het symboliseert dat wij 50 jaar geleden als pioniers in de heavy-liftindustrie begonnen met ons eerste ‘Stella’-schip. Het symboliseert ook de complementaire relatie tussen de hedendaagse scheepvaart en offshore-divisies, en ook de samenwerking van de twee families Borchard en Kahn.

Het schip is in samenwerking met Ulstein Design en Solutions ontworpen. De hoofdkraan van de HLVC heeft een capaciteit van 2500 ton. Jumbo heeft gekozen voor een drievoudig hijstoestel om complexe opwaartse operaties mogelijk te maken en het schip heeft een Active Heave Compensation (AHC) -auxiliary block van 600 mt met een dieptebereik van 3000 meter. De tweede onderzeekraan heeft een capaciteit van 400 ton met een hoofdas voor actieve heavecompensatie (AHC) om de positie van een lading ten opzichte van de zeebodem te regelen.

De romp wordt uitgerust met een geavanceerde X-BOW, die een aanzienlijk consistentere doorvoersnelheid en offshore-verwerkbaarheid mogelijk maakt bij zware weersomstandigheden. Met een scheepslengte van 185 meter en een breedte van 36 meter wordt de HLCV het grootste X-BOW schip ter wereld.

Lees ook Huisman bouwt kranen voor Heavy Lift Crane Vessel op LNG van Jumbo