WhisperPower betreedt maritieme markt

De gerenommeerde range maritieme Whisper generator systemen, voorheen geproduceerd door het in Friesland gevestigde WhisperPower voor Mastervolt, zal vanaf juli 2010 via een eigen netwerk van verkooppartners gedistribueerd gaan worden.

Deze bekendmaking is onderdeel van een nieuwe lange termijn afspraak tussen WhisperPower en Mastervolt waarin is overeengekomen dat WhisperPower de gezamenlijk met Mastervolt ontwikkelde 5 kW hybride generator, de GPX-5, exclusief voor Mastervolt ten behoeve van de internationale maritieme markten zal produceren. De GPX 5 heeft recent de DAME Award gewonnen, een innovatieprijs die is uitgereikt tijdens de METS 2009. Gelijktijdig met deze nieuwe afspraak heeft Roel ter Heide, mede oprichter van Mastervolt en eigenaar van WhisperPower, besloten om zich als aandeelhouder uit Mastervolt terug te trekken door verkoop van zijn deel van de onderneming.

“WhisperPower was al vanaf het begin in 2007, na de verzelfstandiging van Mastervolt, actief in de verschillende industriële markten, waaronder de mobiele markt. “Door ons te manifesteren in de professionele en recreatieve maritieme markten wordt de basis van de onderneming versterkt en ontstaan er nieuwe groeikansen”, aldus ter Heide. “We hebben de laatste jaren een mooie positie opgebouwd in de verschillende marktsectoren. Met onze nieuwe hybride energie systemen met VST Techniek (Variabele Speed Techniek©) zullen we nog beter in staat zijn om een toonaangevende speler te worden. De integratie van vermogens elektronica en energie opslag als onderdelen van de diesel generator bieden een grote toegevoegde waarde.”

WhisperPower is gevestigd in Drachten in een nieuw modern 5500 m2 eco-pand, welke is uitgerust met een geavanceerd ‘Energie Terugwin Systeem’ voor de klimaatbeheersing van het pand. Hier wordt de ontwikkeling, assemblage en logistiek verzorgd door 40 full-time medewerkers. “De missie van WhisperPower is om de wereld van energie opwekking te verbeteren door de ontwikkeling van schonere, stillere en efficiëntere systemen,” aldus Ter Heide. “We hebben voldoende middelen om ons ambitieuze doel te bereiken. Onze nieuwe vestiging is een perfectie uitvalsbasis voor dit plan”.

Bron: Whisper Power, 26-04-2010;