Winnaars van het Rotterdams Havenevenement

Tijdens het Rotterdams Havenevenement op 8 juni in de Lloydzaal van de STC-Group, zijn drie prijzen en twee titels uitgereikt aan diverse talenten die werken of leren in de Rotterdamse havens. 

MCR-prijs voor meest talentvolle MBO’er
De MCR-prijs voor de meest talentvolle MBO’er ging dit jaar naar Rowan Vendelbosch, mbo-student Machinist Railvervoer aan het Scheepvaart en Transport College. Rowan ontving onder andere een studiebeurs uit het Pieter van Essen studiefonds. De andere twee finalisten waren: Abdella Mohamed Ahmed en Mathijs Vermeij die beiden ook een mbo-opleiding bij het Scheepvaart en Transport College volgen.

Havenwerker van het jaar
Michel Koot van Rhenus Logistics is Havenwerker van het Jaar geworden. Michel ontving de prijs uit handen van de Rotterdamse havenwethouder Adriaan Visser. De titel Havenwerker van het Jaar wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in veilig en innovatief werken en collegialiteit. De andere finalisten waren: Fabian Lindenburg (APM Terminals Rotterdam).

SmartPort Scriptieprijs
De prijs voor de beste scriptie is uitgereikt aan Daphne van Hal van de Erasmus Universiteit. Daphne schreef een scriptie met als titel ‘The Pursuit of Automation: An Evaluation of the Effects of Automatically Stacked Roll Containers on their Utilisation and Replenishment Times of Grocery Retail Stores’. Maurits van Tol en Julia Stelzig drongen eveneens door tot de finale.

Jong Haventalent
Renee Naaktgeboren van Damen mag zich Jong Haventalent 2017 noemen. Erik de Neef overhandigde de jonge Tender Manager (Offshore and Conversion) het prijzenpakket. Lisa Westerhuis (Samskip) en Kevin Tromp (European Bulk Services B.V.) waren de andere twee finalisten in deze categorie.

Beste Havenidee
Het Beste Havenidee van 2017 is Customisable Hydrophonic Rescue and Recovery Badge geworden van studenten Industrieel Product Ontwerpen Peter Kraak, Mats Fuchs en Mario den Otter. Ook de ideeën Onbemande logistieke schakel (studenten Logistics Engineering, Rotterdam Mainport University) en Het beperken van onnodige uitwijkmomenten van barges (student Logistiek en Economie, Hogeschool Rotterdam) dongen mee naar de prijs.

Rotterdams Havenevenement
Het Rotterdams Havenevenement is georganiseerd door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. Met de organisatie van het Havenevenement willen deze partijen onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elke punt in zijn/haar carrière.

Related news

List of related news articles