Wolfard & Wessels Werktuigbouw milieu vriendelijker en efficiënter bouwen

  • binnenland

wolfard non welding 1

De recente innovaties op het gebied van piping productie zoals Wolfard & Wessels deze nu al weer ruim een jaar toepast in de scheepsbouw hebben een vervolg gekregen met de in bedrijfstelling van de nieuwste CNC gestuurde buig machine. Het is nu mogelijk om naast rechte lengtes ook complexere pijpstukken uit te leveren waar geen laswerk meer aan te pas komt.

Voor roestvast stalen leidingen betekend dit aanvullend dat, zonder laswerk, het beitsen en passiveren van de leidingen kan vervallen. Directeur Jan Overzet: “Dit scheelt enorm in de ecologische voetprint van leiding productie. Geen lasdampen, geen zuurdampen en de kwaliteit van het leidingwerk wordt alleen maar hoger.”

Deze innovaties geven naast een milieu voordelen ook voordelen voor gebruikers, zoals kortere levertijden en lagere kosten. Hiermee toont Wolfard & Wessels wederom aan dat concurrentie met lage lonen landen wel degelijk mogelijk is, door in Nederland slimmer om te gaan met productie processen. Binnen het bedrijf zijn deze innovaties niet vanzelf gekomen, maar door de combinatie van meerdere disciplines, waaronder ook engineering en leiding montage, is er een grote interactie in het elkaar bevragen waarom processen lopen zoals ze gaan. Jan Overzet: “Eerst was er innovatie doordat wij als bedrijf een goede synergie hadden, maar nu is innovatie de grond van ons bestaan geworden. Een omschakeling die past bij bedrijfsvoering in de 21e eeuw.”

Op de aankomende beurs Maritime Industry te Gorinchem in Mei, kunnen bezoekers deze innovaties met bijkomende voordelen letterlijk aan den lijve voelen op de stand van Wolfard & Wessels Werktuigbouw.

Meer… Wolfard & Wessels  

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten